Jürgen Klopp Meistrite liiga trofeed pea kohale tõstmas. Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
2. juuni 2019, 17:07

Klopi ja Liverpooli triumfi oma silmaga näinud eestlane: minu jaoks oli see finaalidest emotsionaalseim (1)

Laupäeva õhtul Madridis toimunud jalgpalli Meistrite liiga finaali jälgis tribüünidel nii mõnigi eestlane. Teiste seas nägi Liverpooli meeskonna triumfi lähedalt Paide Linnameeskonna president Veiko Veskimäe. 

Kuigi ajalooliselt on Veskimäe olnud pigem Manchester Unitedi fänn, siis Wanda Metropolitano staadionil viibis ta siiski Liverpooli poolehoidjana. Seda suuresti tänu sõbra Ragnar Klavanile, kes eelmisel kahel hooajal biitlite sünnilinnaklubi esindas.

„Olles igapäevaselt ise rohkem jalgpalli sees, siis võib-olla on mu tunnetus vähe teistsugune, kui tavavaatajal, aga tunne oli äge,” sõnas neljase seltskonnaga Madridi rännanud Veskimäe.

Juba enne avavilet oli ta võrdlemisi kindel, et Liverpool selle võidu ära võtab ning mõistagi lisas kiire avavärav tema uskumusele jõudu. Kuidas mõjutas Mo Salahi teise minuti tabamus aga staadionil valitsenud atmosfääri?

„Ei ütleks, et sellega tohutu emotsioon kaasnes. Kiirel väraval on alati mitu aspekti, see võib olla nii hea kui ka halb. Kumbki meeskond ega treener selleks tegelikult valmis pole. See jättis mängule oma jälje, aga tulemuse mõttes polnud see nii oluline, kuna pikk mäng oli ees ja tegelikult võinuks mõlemad klubid kohtumise oma kasuks ära kallutada,” sõnas viimast kuut Meistrite liiga finaali kohapeal jälginud Veskimäe.

Paljude vutifännide jaoks kujunes kullamatš igavaks, kuid Veskimäe sõnul need üldiselt sellised olema kipuvadki. „See oli suhteliselt tavapärane. Kogu mänguilu kipub ikkagi jääma varasematesse staadiumitesse,” sõnab ta. „Finaalis on vaja tulemust teha. Seal on palju kaalul ja nii tiimid kui ka treenerid teavad seda. Seal on pinge peal ja selles mõttes võis sellist mängu eeldada.”

Staadionil ja linnapildis Veskimäe fännidevahelisi konflikte ei märganud. Oma osa selles oli kindlasti ka UEFA alkoholivabal poliitikal, mistõttu sai staadionilt soetada ainult promillivaba kesvamärjukest.

„Fännitsoonides oli kõik väga rahulik,” sõnas ta ja lisab, et silma ei paistnud ka musta turu kunded, „siin-seal mõned „ostan pileteid” siltidega mehed olid."

Kuhu paigutub too finaal aga Veskimäe kullamatšide hierarhias? „Ikka ülemisse otsa,” sõnab ta kindlameelselt. „Varasemate finaalidega polnud mul sellist isiklikku seost või kontakti. Aga olles tänu Ragnarile korduvalt käinud Liverpooli mänge vaatamas, siis see oli finaalidest kõige emotsionaalsem. Eriti, kuna nägin eelmisel aastal Kiievis kogu seda pettumust... tänavune kogemus oli eriti äge."