Tommi Mäkinen.Foto: Alar Truu
WRC
2. juuni 2019, 19:08

Mäkinen kritiseeris kohutavalt läbi põlenud Meeke'i, britt vabandas

Kris Meeke'i jaoks oli Portugali MM-ralli viimane päev vapustavalt kehv. Esmalt tegi ta sõiduvea, mis kukutas põhjaiirlase teiselt kohalt kolmandaks, tagatipuks sõitis ta viimasel kiiruskatsel oma Toyota Yarise katki.

39aastase Meeke'i jaoks on Portugali ralli valusate mälestustega. Mullu tegi ta seal Citroeni juhtides karmi avarii ning britt vallandati, tänavu võitles ta võidu eest, kuid saab katkestamises süüdistada vaid iseennast.

Mõistagi polnud Meeke'i viimase päevaga rahul ka Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen. "Tunneme pettumust. Ta oli juba eelmisel kiiruskatsel toimunud apsu (sõiduviga, mistõttu ta kolmandaks langes - toim.) järel kuidagi liimist lahti. Vahel lihtsalt juhtub nii, mul neist väga kahju. Otiga nii ei juhtu, sest ta on vaimselt väga tugev," ütles neljakordne maailmameister punktikatse ajal antud välkintervjuus. Mäkinenil oli õigus. Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja tõid auto turvaliselt finišisse.

Ka Meeke polnud olukorra üle põrmugi õnnelik. "See polnud kindlasti meie plaan. Kurat küll!" oli ta sotsiaalmeedias enda peale pahane. Veidi hiljem kirjutas ta: "Tänane katkestamine on minu viga. Auto põrkas peidus olnud puukännuga kokku ja jutul lõpp. Olen väga pettunud, tahtsin raske nädalavahetuse lõpetada hea tulemusega. Vabandust, Toyota, ent palju õnne Otile võidu puhul." 

Autoralli MM-sari jätkub 13.-16. juunini Sardiinias.

Vaata, kuidas Meeke katkestas:

MM-sarja punktiseis:

1. Sebastien Ogier (Citroen) 142 punkti
2. Ott Tänak (Toyota) 140
3. Thierry Neuville (Hyundai) 132
4. Elfyn Evans (M-Sport) 65
5. Kris Meeke (Toyota) 56