Golden State Warriorsi tagamängija Klay Thompson (sinises) tõi meeskonna parimana 25 punkti, kuid tõrvatilgaks meepotis on vigastus.Foto: USA Today/Scanpix
Korvpall
3. juuni 2019, 09:05

Tiitlikaitsja Warriors viigistas NBA finaalseeria, võtmemängija sai vigastada!

NBA finaalseeria teises mängus suutis tiitlikaitsja Golden State Warriors end lõpuks kokku võtta ja alistas 109:104 Toronto Raptorsi.

Finaalseeria avavaatuse suutis Raptors küll 118:109 võita ning pidas ka eile õhtul kolmanda veerandajani kenasti vastu, kuid siis pani GSW oma paremuse maksma ja viigistas seeria 1:1.

Kui poolajapausile mindi veel Toronto 59:54 eduseisus, siis kolmanda veerandaja esimese viie minutiga ei lastud Kanada meeskonnal ühtegi punkti visata ning tehti tänu sellele lausa 18:0 vahespurt.

Kuigi otsustaval veerandajal suutis Raptors veel 94:106 seisult 10 punkti järjest visata ja jõuda 24 sekundit enne kohtumise lõppu veel kahe punkti kaugusele, siis Iguodala kolmene kindlustas loetud sekundid enne lõpusireeni mängu külalismeeskonna kasuks.

Üleplatimehena tõi Raptorsi staar Kawhi Leonard 34 punkti ja 14 lauapalli, meeskonna paremuselt järgmine skooritegija panustas punktide poolest täpselt kaks korda vähem, visates 17 silma.

Warriorsi parimana viskas Klay Thompson 25 punkti, kuid viimasel veerandajal pidi Golden State'i võtmemängija vigastuse tõttu väljakult lahkuma. Thompson maandus kolmest visates kehvasti ning haaras kohe reie tagaosast kinni.

Warriorsi peatreeneri Steve Kerri sõnul võib probleem tõsine olla. "Klay ütleb, et temaga on korras, aga Klay võib ka poolsurnud olla ja ütleb, et kõik on okei. Eks näis. Ta tõmbas reie tagaosa lihase ära. Arvab, et see on väike vigastus, seega ma ei tea, mida see tuleviku osas tähendab. Vabandust, rohkem ma ei tea," lausus Kerr.

Finaalseeria kolmas kohtumine peetakse kolmapäeva ööl vastu neljapäeva, kui vastamisi minnakse Warriorsi koduväljakul.