Serena Williams kaotas Sofia Keninile ja langes konkurentsist. Järgnenud pressikonverents tekitas korraliku skandaali. Foto: SIPA/Scanpix
Tennis
4. juuni 2019, 11:12

Serena Williams – ülbik või mitte? (3)

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel rullus lahti omapärane skandaal. Nimelt istus austerlane Dominic Thiem (ATP 4.) pressikonverentsil ja suhtles meediaga, kuni talle teatati täiesti ootamatult, et nüüd peab mees lahkuma.

Miks? Sest tema asemele pandi ajakirjanike ette istuma hoopis Serena Williams, kes oli äsja konkurentsist langenud. Väidetavalt polnud ameerklanna nõus ootama ja seega otsustasid korraldajad talle vastu tulla ning Thiemi saadeti pikalt.

„Ma ei suuda seda tegelikult mõista, päriselt ka. Mida kuradit? See on ju nali... Mina pean lahkuma ruumist, sest tema tuleb?“ kõlasid Thiemi esimesed emotsioonid. „Minu arvates on asi tema kehvas iseloomus. Olen täiesti kindel, et Roger Federer ega Rafa Nadal poleks kunagi midagi sarnast teinud.“

Sotsiaalmeedias tõusis tõsine arutelu, kas Serena Williams käitus ülbelt. Või ongi kolmekordsel Prantsusmaa lahtiste võitjal õigus kõike enda tahtmise järgi sättida?

Dominic Thiem. Foto: AFP/Scanpix

Hiljem rahunes ka Thiem veidi maha, kuid lisas, et viisakas olnuks ikkagi oodata. „Ka mina pole enam juunior,“ sõnas eelmisel aastal Prantsusmaal finaali jõudnud 25aastane austerlane.

„Mingis mõttes saan ju temast aru, sest ta oli just kaotanud ja endast väljas. Ilmselt oli see osaliselt nii Serena kui ka korraldajate viga. Veider vahejuhtum, mis tekitas sotsiaalmeedias kõvasti furoori,“ arutles maailma neljas number.

Thiemi poolele asus ka tenniselegend Boris Becker: „Ta on eelmise aasta finalist ja meeste seas üldse üks tähtsamaid mängijaid. Kokkuvõttes poleks korraldajad tohtinud ühtegi sportlast sellisesse olukorda panna.“

Prantsusmaa lahtiste meeste veerandfinaalid:

  • Djokovic – Zverev
  • Thiem – Hatšanov
  • Wawrinka – Federer
  • Nishikori – Nadal

Naiste veerandfinaalid:

  • Keys – Barty
  • Halep – Anisimova
  • Stephens – Konta
  • Vondousova – Martic