Dani Sordo väidab, et ei tea kurjast plaanis midagi.Foto: AFP/Scanpix
WRC
4. juuni 2019, 14:00

Sordo vastus Ogier’le: võtan komplimendi küll vastu, aga meie tiim ei soovinud kellelegi halba

Portugali MM-rallil küttis kirgi Hyundai tiimitaktika. Sebastien Loeb ja Dani Sordo langesid juba reedel kõrgest mängust välja ja nad kehastusid Thierry Neuville'i abilisteks.

Üheksakordse maailmameistri Loebi ja kogenud Sordo ralli sai sisulise lõpu kolmandal kiiruskatsel, kui meeste autosid tabasid tehnilised mured. Hyundai teatel oli probleemiks kütusesüsteem.

MM-tiitli eest heitleval Neuville'il õnnestus jamadest pääseda, mistõttu ei läinud Loeb ega Sordo laupäeval starti nii nagu järjekord ette nägi. Nad said lähte planeeritust hiljem ning tegid seda pärast Sebastien Ogier'd ja enne Neuville'i.

Säärase otsuse põhjust ei pea tikutulega taga otsima. Kuna Portugalis pidid eespool lähte saanud sõitjad tegelema raja libedast kruusast puhastamisega, olid Ogier' olud raskemad, sest Loeb ja Sordo startisid tema selja taga. Valitsev kuuekordne tšempion seda taktikat hukka ei mõistnud, sest on isegi sama nippi kasutanud.

Asi läks tuliseks pühapäevasel pressikonverentsil, kus Ogier süüdistas Hyundaid kavatsuses mängida veelgi räpasemalt.

„Peame Sordot tänama,“ alustas prantslane. „Minuni jõudis teave – ma ei saanud seda ühegi piloodi ega kaardilugeja käest –, et Hyundai tiimipealik Andrea Adamo palus Sordol peatuda ja edasi sõita alles enne Kris Meeke'i. See oli väga õel kavatsus ja olen õnnelik, et Dani on suurepärane inimene ega nõustunud seda tegema.“

Adamo plaani kohaselt oleks Sordo pühapäevasel esimesel kiiruskatsel pidanud vahepeal seisma jääma, vahendas ajakiri Autosport prantslase sõnu. Ta oleks Neuville'i endast mööda lasknud ja belglane poleks pidanud tolmuga rinda pistma.

Sordo jätkanuks enne Meeke'i, mistõttu oleks põhjaiirlane pidanud hispaanlase tolmupilves kihutama. Veel pühapäeva hommikul võitlesid Neuville ja Meeke teise koha pärast, kuid viimase sõiduviga lubas Hyundai esinumbri mööda. Ralli viimasel katsel tegi Meeke juba rängema avarii ning katkestas lõplikult.

Autosport palus Hyundai pealikult vastulauset, kuid Adamo ütles, et ei soovi sedavõrd alatuid süüdistusi kommenteerida. Täna avaldas omapoolse kommentaari hoopis Ogier’ poolt kiidulaul osaliseks saanud Sordo. „Ma ei saa aru, miks räägitakse millestki, mida ei juhtunud. Võtan komplimendi küll vastu, aga meie tiim ei soovinud kellelegi halba,“ ütles hispaanlane Marca vahendusel.