Foto: Epic Games
Esport
4. juuni 2019, 16:00

KUIDAS NII? Varasemalt karistatud e-sportlased kvalifitseerusid Fortnite World Cup lõppvõistlusele (1)

Maailma populaarseima videomängu „Fortnite Battle Royale“ võistlused pole ammu juba ilma probleemide või skandaalideta möödunud. Sel korral sattusid mikroskoobi alla varem pettusega vahele jäänud e-sportlased, kes kvalifitseerusid hiljuti Fortnite World Cup lõppturniirile.

Umbes viis nädalat tagasi said Damion „XXiF“ Cook ja Ronald „Ronaldo“ Mach kahenädalase võistluskeelu ning mõlemad mehed visati oma e-sporditiimist välja. Nüüd, peale keelu lõppu võtsid mehed osa duodele mõeldud kvalifikatsioonist, kus jõuti kolmandale kohale. 

See tähendab, et neil avaneb juulikuus võimalus võidelda 30 miljoni dollari suuruse peaauhinna eest. Paljudele teistele atleetidele taoline võidulugu aga meeltmööda pole.

Oma pahameelt on avaldanud mitmedki professionaalsed „Fortnite'i“ mängijad ja kommenteerijad. Paljud leiavad, et Epic Games ei oleks tohtinud XXiF-i ja Ronaldot tagasi World Cup kvalifikatsiooni lubada, antud otsus panevat kahtluse alla turniiri aususe ja tõsiseltvõetavuse. 

Üheks häälekamaks kritiseerijaks on striimer DrLupo, kelle arvates on antud situatsioon löök allapoole vööd tervele „Fortnite'i“ e-spordikommuunile.


Tegemist ei ole esimese korraga, kui „Fortnite“ skandaali keskmesse kisutud on. Varasemadki turniirid on oma ahvatlevate auhinnafondidega ligi meelitanud ohtralt pettureid. Kuigi Epic Games on Fortnite World Cupilt suutnud suurel hulgal petiseid eemaldada, tasuks kompaniil üle vaadata, kas nende karistused on liialt leebed.

Üks on aga kindel. Prints Harryle see mäng kohe üldse ei meeldi.