Järjekordne ebaõnnestunud ralli ei mõjunud Esapekka Lappi enesekindlusele hästi.Foto: Sander Ilvest
WRC
5. juuni 2019, 08:39

Portugalis taakord katkestanud Lappi: olen suure surve all (3)

Soome rallisõitja Esapekka Lappi sõnul kõigutas järjekordne katkestamine tema niigi madalat enesekindlust.

"Olen praegu üsna suure surve all," ütles Lappi WRC kodulehele. "See pole esimene kord kui ma ei ole suutnud meeskonna ootusi täita ja pinge all olen. Ühel päeval suudan sõita, aga pean seda tegema kolmel. Kiirus, mida näitasin, ei aita - ma ei saa olla kiire ja rumal. Mis aitab, on muudatused, mis auto seadistuses tegime. Selle saad järgmisele etapile Sardiinias kaasa võtta," lausus Citroeni piloot.

Tiimiboss Pierre Budar tahaks soomlaselt rohkem stabiilsust. "Näeme, et Esapekka on saavutanud hea kiiruse. Ta on väga kiire ja usaldusväärne ja seda väga keeruliselt stardipositsioonilt, sest läks laupäeval rajale teisena. See oli hea päev ning ta oli autos õnnelik ja tundis end mugavalt," oli Budar nädalavahetuse algusega rahul.

"Kahju, et ta selle eksimuse tegi, olime kõik väga pettunud ja see näitab, et tal on veel palju õppida. Peame talle õpetama, et ta peab keskenduma rohkem kui ühel päeval. Kõigil kolmel või isegi neljal rallipäeval. Ta suudab saavutada ühe hea päeva, aga sellega pole ralli läbi. Ta peab suutma hästi esineda kogu ralli vältel," kinnitas ka prantslane Lappi öeldut.