Kimi Räikkönen.Foto: PA Pictures/Scanpix
Vormel 1
5. juuni 2019, 12:30

Kimi Räikkönen on mures. Kas soomlane suudab üldse rohkem punkte teenida?

Vormel 1 hooaega nelja järjestikuse punktikohaga alustanud Kimi Räikkönen on kahel viimasel etapil pidanud leppima vastavalt 14. ja 17. kohaga. Soomlane tunnistas, et tema ja Alfa Romeo seis jätab praegu soovida.

"(Selle nädalavahetuse) Montreali rada peaks meile sobima, aga ausalt öeldes pole meil sel hooajal suurt midagi plaani järgi läinud. Loodan, et saame rehvid tööle - siis võime kogu auto potentsiaali ära kasutada," ütles 39aastane Räikkönen Alfa Romeo võistkonna kodulehele. Parimal juhul on Räikkönen sel hooajal saanud seitsmenda koha, see juhtus Bahreinis.

Individuaalselt on Räikkönen 13 punktiga 10. kohal, aga tema tiimikaaslane Antonio Giovinazzi on üks kolmest piloodist, kes pole sel hooajal punktideni küündinud. Nulli peal on ka Robert Kubica ja George Russell, aga nende istumise all olev Williams on ülejäänud autodest selgelt aeglasem.

Konstruktorite arvestuses leiab Alfa Romeo tabelirea eelviimaselt positsioonilt. "See pole kindlasti see koht, kus peaksime olema," märkis eelnevad viis hooaega Ferraris sõitnud Räikkönen.

Kuigi varem Sauberi nime kasutanud tiimi juhid hoiavad ametlikes avaldustes optmistlikku joont, ollakse Rootsi meedia teatel siiski mures. Räikkönen võib küll aeg-ajalt punktidele mahtuda, aga 25aastane Giovinazzi on valmistanud selge pettumuse.

Nii kaalutakse Aftonbladeti teatel itaallase vallandamist, esimeseks kandidaadiks asendaja kohale on praegune testisõitja Marcus Ericsson. Rootslane on vormel 1 sarjas kaasa teinud viis hooaega, neist neli viimast Sauberis.

Kas Marcus Ericsson saab lähiajal toreda kingituse? Foto: PA Pictures/Scanpix