Katie McCabe (vasakul) ja Ruesha Littlejohn (paremal) tegid oma kolm aastat kestnud suhte avalikuks.Foto: Twitter/@sportsfile
Jalgpall
5. juuni 2019, 14:02

Iirimaa jalgpallikoondise kapten tegi suhte tiimikaaslasega avalikuks: oleme geid, oleme koos

Iirimaa jalgpallikoondise kapten, Arsenalis mängiv Katie McCabe tegi oma suhte samuti koondises mängiva tüdruksõbra Ruesha Littlejohniga avalikuks.

Seoses Dublin Pride'iga värvub Aviva staadion vikerkaarevärvidesse ning kaks iirlannat tunnistasid, et on juba viimased kolm aastat koos olnud. "Mängime mõlemad Inglismaal, seega on võimalik, et läheme ka vastamisi," ütles McCabe, kelle sõnul ollakse väga võistlushimulised ja koondise treeningul on ka üksteisele sisse sõidetud ning tagasi kindlasti ei hoita.

Noorpaar elab küll koos, aga igasugune romanss jääb kõrvale, kui treeninglaagris ollakse. "Oleme väga professionaalsed. Teeme seal tööd. Oleme Iirimaad esindades meeskonnakaaslased, mis on kõige olulisem," sõnas McCabe, kelle sõnul tuli ta kapist juba 15aastaselt välja ja perekond on teda alati toetanud. "Nad olid algusest peale väga toetavad, kõik mu vennad ja õed, nad ei pannud seda pahaks."

Naiste ja meeste sport on erinevad

LGBT esindatus püsib paljudel spordialadel, näiteks jalgpallis, madal. Seda eriti meeste seas. McCabe'i arvates ollakse naiste spordis progressiivsemad. "Mul on õnneks läinud, sest mul pole vaja olnud homofoomiliste rünnakute all kannatada. Naiste jalgpall on üsna aktsepteeriv kogukond. Loomulikult pole ma meeste mängus, mis on üpriski erinev. Mul pole tiimikaaslaste ega treeneritega kunagi probleeme olnud."

Littlejohni sõnul kasutati Aviva Pride'i kampaania raames võimalust. "Oleme avalikult geid, oleme avalikult koos, mida meil varjata on? Oleme õnnelikud ja kui see ka teisi inimesi aitab, siis kõik on eesmärgi nimel. Pole midagi karta."