Täna kaheksa aastat tagasi: Nadal (vasakul) alistas finaalis Federeri (paremal)Foto: AFP/Scanpix
Tennis
5. juuni 2019, 15:00

Federer French Openi poolfinaalis suure rivaaliga kohtumisest: üks põhjus, miks tagasi tulin, oli Nadal (1)

Veerandfinaalis alistas Roger Federer (ATP 3.) kaasmaalase Stan Wawrinka ning seega kohtuvad Prantsusmaa lahtistel taas kaks giganti, sest poolfinaalis ootab šveitslast ees Rafael Nadal (ATP 2.).

"See on okei, ta mängib liival päris hästi," naeris Federer pärast veerandfinaali, kui järgmise vastase kohta rääkis. Seejärel jäi ta uuesti tõsiseks. "Üks põhjus, miks ma tagasi tulin, oli kindlasti Rafa. Voila!"

Šveitsi tenniselegend mängib Pariisis pärast nelja aasta pikkust pausi. 2016. aastal jättis ta turniiri vigastuse tõttu vahele, kahel eelmisel aastal tahtis aga kehale puhkust anda.

"Pean rankgelt oma mänguplaanist kinni pidama. Ta ei ole parim ainult liival ja ta on vasakukäeline, mis muudab kõike. Hea, et mul ettevalmistuseks kaks päeva on. Vasakukäeliste vastu pole kunagi loomulik mängida. Ma vihkasin seda, aga nüüd armastan seda väljakutset," lisas 37aastane Šveitsi esinumber.

Nadali sõnul on kõige olulisem siiski mäng, mitte vastane. "Minu jaoks on peamine, et olen poolfinaalis, mitte kes on vastane. Muidugi, fakt, et Rogeriga kohtun, on boonus. Meie karjääride kõige olulisemad hetked on olnud üksteise vastu, see tuleb väga eriline mäng."

Mängule läheb favoriidina vastu ilmselt 33aastane hispaanlane, kes on kõik viimasest viiest kohtumisest French Openil Federeri vastu võitnud (2006, 2007, 2008 ja 2011). Kokku on omavahel mängitud 39 korda ning ka see saldo on Nadali kasuks 23:15. Šveitslase ainuke Prantsusmaa lahtiste turniirivõit tuli kümme aastat tagasi, kui finaalis alistus Federerile poolfinaalis Nadali auti löönud rootslane Robin Söderling.

Federeri ja Nadali vaheline poolfinaallahing toimub reedel. Teised kaks poolfinaalkohta on veel välja selgitamata. Nende eest hakkavad täna õhtul võitlema esimese asetusega Novak Djokovic ja Alexander Zverev ning Dominic Thiem ja Karen Khachanov.