Stephen Curry (paremal) viskas küll 47 punkti, aga Toronto mängujuht Kyle Lowry esines samuti hiilgavalt (23 punkti, 9 resultatiivset söötu).Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
6. juuni 2019, 06:53

VIDEO | NBA finaal: Raptors kasutas hiilgava võimaluse ära ja pani tiitlikaitsja raskesse seisu

Korvpalliliiga NBA finaali läks mängudega 2:1 juhtima Toronto Raptors, kolmandas matšis alistati võõrsil tiitlikaitsja Golden State Warriors 123:109.

Nii Warriorsi rünnakule kui ka kaitsele jättis pitseri eelmises kohtumises vigastada saanud Klay Thompsoni ja Kevon Looney puudumine. Endiselt pole rivis ka Kevin Duranti. Nii pidi Stephen Curry tegema sisuliselt kõike ja tema taha ei jäänud midagi - 47 punkti, 8 lauapalli, 7 resultatiivset söötu ja 2 vaheltlõiget räägivad enda eest.

Hoolimata Curry vägitegudest püsis mäng klubi ajaloos esimest korda NBA finaali jõudnud Raptorsi kontrolli all. Warriors jõudis mitmel korral kuue-seitsme punkti kaugusele, aga seejärel suutsid enesekindlalt mänginud Toronto pallurid vahe taas suuremaks käristada.

Võitjate resultatiivseimaks kerkis oodatult Kawhi Leonard, tema arvele jäi 30 punkti, 7 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu. Hoos olid ka teised algviisklased: Kyle Lowry viskas 23 punkti ja jagas 9 resultatiivset söötu, Danny Green ja Pascal Siakam viskasid mõlemad 18 punkti ning Marc Gasol toetas 17 punktiga. Pingilt sekkunud Serge Ibaka blokeeris 6 viset. Raptorsi mängijad tabasid 38 kolmesest 17.

Mängu kokkuvõte:

Warriorsi peatreener Steve Kerr ütles ESPNile, et reie tagalihase venitusest taastuv Thompson saab Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva peetavas neljandas mängus ilmselt kaasa teha, ligi kuu aega tagasi sääremarja vigastanud Duranti kohal on endiselt küsimärk. Looney jaoks on hooaeg läbi.