Cristiano Ronaldo.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
6. juuni 2019, 08:18

VIDEO | VÄRAVAMASIN! Ronaldo vajutas kolm ja tüüris Portugali Rahvuste liiga finaali (4)

UEFA Rahvuste liiga esimene finalist on Portugal, kes alistas koduses Portos toimunud poolfinaalis 3:1 Šveitsi meeskonna.

Finaalturniiri võõrustaja kasuks lõi kõik kolm väravat Portugali superstaar Cristiano Ronaldo. 25. minutil skooris ta otse karistuslöögist, 88. minutil realiseeris Ronaldo Bernardo Silva söödu ning kaks minutit hiljem lõpetas rünnaku efektse triblingu ja täpse löögiga.

Šveitsi ainsa värava lõi kaitsja Ricardo Rodriguez 57. minutil penaltist, mille määramiseks läks tarvis videokorduse abi. Kusjuures esimese hooga lubas peakohtunik mängul jätkuda ning järgmisel rünnakul tekkis penaltiolukord hoopis Portugali kasuks. Tolle fikseeris vilemees ära, kuid sai seejärel infot VARilt, läks videot vaatama ning andis penalti hoopis Šveitsile.

Ronaldo on nüüd kodumaa eest löönud 157 mänguga 88 väravat. Eilne oli tema seitsmes kübaratrikk koondise särgis.

"Selge, et need olid tähtsad ja ilusad väravad," lausus Ronaldo UEFA kodulehele. "Olen väga õnnelik, aga kõige tähtsam oli võit ja pääs finaali."

Kohtumise tipphetked:

<

Teises poolfinaalis kohtuvad täna õhtul algusega kell 21.45 Holland ja Inglismaa. Finaal ja pronksimäng toimuvad pühapäeval.