Porto tänavatel läks paras möll lahti.Foto: Twitter/@IndoSport
Jalgpall
6. juuni 2019, 16:09

VIDEO | JÄLLE?! Inglismaa jalkafännid laamendasid ka Rahvuste Liiga finaalturniiril (2)

Eile õhtul arreteeriti Portos toimunud kokkupõrkes märulipolitseiga kaks Inglismaa fänni. Kaks politseinikku said vigastada.

Kaks inglast otsustasid visata pudeleid Portugali fännide suunas, kes Liberdade väljakul kodumeeskonna kohtumist Šveitsiga vaatasid.

Paljud paanikas kohalikud pagesid McDonaldsisse varju, kui märulipolitsei kilpide ja kumminuiadega kohale jõudsid ja sajad Inglismaa toetajad põgenema sundisid. Suurem osa teisest poolajast möödus rahulikult ja korrakaitsjad püüdsid võimalusel sekkumist vältida, aga probleemid tekkisid taas, kui Ronaldo oma kaks hilist väravat lõi ja kestsid varaste hommikutundideni.

Mitu inglast kurtis, et neid rünnati ebaõiglaselt. Üks toetaja oli näiteks seljale korraliku vopsu saanud, kuigi väitis, et läks lihtsalt mängu vaatama. „Keegi tuli mulle külje pealt kallale ja lõi mind kumminuiaga. Homme on see küll valulik,“ lausus ta.

Peale Portugali fännidega toimunud intsidenti on lõhutud autoaknaid, pandud liiklus tänavatel kinni ja lauldud teiste seas ka laule „P****e paavst ja IRA“ ning „10 saksa pommitajat“.

Suurbritannia politsei nimetas fännide käitumist täiesti vastuvõetamatuks ning Inglismaa Jalgpalliliidu sõnul pole tegemist õigete fännidega. „FA mõistab Portos toimunu selgelt hukka. Keegi, kes nende rahurikkumistega seotud on, ei ole tõeline Inglismaa toetaja ning pole jalgpallis teretulnud,“ sõnas jalgpalliliidu pressiesindaja. „Nad häbistavad meeskonda ja tuhandeid hästi käituvaid fänne.“

Portugali on sõitnud üle 15 000 Inglismaa fänni, keda oodatakse tänaõhtusele poolfinaalkohtumisele Inglismaa ja Hollandi vahel ning on suur oht, et ka täna tuleb Portugali politseil korda tagada.

Tegemist oli juba teise õhtuga järjest, kui Inglismaa fännid rahu rikkusid. Teisipäeva õhtul oli probleeme ühe baari ees, kus samuti pudeleid loobiti ja kerget kahju tekitasid.

Inglismaa fännid on ka varasemalt erinevatel turniiridel pahandust teinud. Näiteks eelmise aasta märtsis vahistati Amsterdamis üle 100 Inglismaa poolehoidja, kui Gareth Southgate’i hoolealused Hollandiga sõprusmängu pidasid. Ka seal loopisid inglased õllepudelitega. 2016. aasta EM-il ähvardas Inglismaa jalgpallikoondist fännide käitumise tõttu lausa diskvalifitseerimine.