Tour de Ski kurikuulsat lõputõusu minnakse nüüdsest vallutama suure grupiga. Esiplaanil Sjur Röthe.Foto: Imago/Scanpix
Talisport
6. juuni 2019, 16:52

Norra tippsuusataja tegi Tour de Ski uue formaadi maha: see on täielik läbikukkumine!

Norra suusaeliiti kuuluv Sjur Röthe kritiseeris tugevalt Tour de Ski uut formaati, kus viimane etapp algab ühisstardiga.

Seni on Val di Fiemmes viimasele etapile, kurikuulsale lõputõusule mindud sõltuvalt eelmiste etappide tulemustest ehk viitstardist. Nüüd alustatakse ränkraske tõusu võtmist kõik koos.

Eestlaste jaoks kurvalt lõppenud Seefeldi MM-il kaks kulda võitnud Röthe ei ole plaanist just vaimustuses ja ütleb, et on viimase päeva ühisstardi vastu. "Esimene mees mäe tipus peaks olema Tour de Ski võitja. Nüüd võib Tour de Ski võita ka 23. üle finišijoone sõitja. Minu arvates on see täielik läbikukkumine," sõnas norralane.

"Ma ei saa sellest aru. Mitte sellepärast, et mul läheks kehvemini, aga ma arvan, et seda võib pealtvaatajatel olla keerulisem jälgida," lisas ta.

Age Skinstad, Norra esindaja FIS-is (Rahvusvaheline Suusaföderatsioon) tõi välja kaks peamist põhjust, miks taoline muudatus ellu on viidud. "Esiteks on viimast etappi olnud üpris igav vaadata. Võistlejate vahed on küllaltki suured. Teiseks on olnud keeruline Tour de Skile piisavalt võistlejaid saada."