Zlatanile ei avaldanud hollandlase hooaeg muljet.Foto: Kuvatõmmis
Jalgpall
6. juuni 2019, 18:50

VIDEO | Superstaarid norivad Hollandi halvimat ründajat, Zlatan: 20 mängu, 0 väravat? Mida kuradit?

Nimi Philippe Hes ei ütle ilmselt ka suurimatele jalgpallifännidele mitte kui midagi ja seda põhjusega, sest tegu on Hollandi kolmanda liiga ründajaga, kel on ilmselt probleeme ka laudauksele pihta löömisega. Ometi on ta nii oma kodumaal kui ka mujal üsna kuulsaks saanud.

Tuleb välja, et kuulsuse kogumiseks on kaks peamist võimalust. Midagi peab tegema väga hästi või siis täiesti katastroofiliselt. Hes kuulub vaieldamatult teise kategooriasse.

Hesi koduklubi AFC Amsterdam lõpetas Hollandi tugevuselt kolmanda liiga viiendal kohal, kuid hollandlane sellesse tulemusse liialt ei panustanud. 20 mänguga suutis mees kirja saada täpselt 0 tabamust. Statistika oli nii nukker, et meeskonnakaaslased postitasid selle sotsiaalmeediasse. Järgnevat nad aga ei oodanud.

Ajaxi legend Ronald de Boer postitas lühikese video, kus lohutas Hesi, et ka parimatel võib ette tulla mõni kehvem hooaeg.

 
 
 
View this post on Instagram

Dank voor alle steun, doet me veel goed. Volgend seizoen kom ik terug, fitter en scherper dan ooit 📈#afczaterdag5#ennuishetleukgeweest

A post shared by Philippe Hes (@philippehes) on

See põhjustas aga ahelreaktsiooni ja Amsterdami ründajat tervitasid nii Ruud Gullit, Patrick Kluivert, Edwin van der Sar, Matthijs de Ligt, Frankie de Jong kui ka Vormel 1 sõitja Max Verstappen ja Zlatan Ibrahimovic.

Rootsi staar oli eriti karm ning ütles, nagu alati, ausalt ja otse välja, mida ta sellisest ründajast arvab. "Philippe, siin Zlatan. 20 mängu, 0 väravat? Mida kuradit? Ma pole sellist asja enne kuulnud. Kui tahad õppida väravaid lööma, siis tule minu kooli. Ma õpetan sulle, kuidas skoorida. Kujutan ette, et tunned end nüüd üsna kehvasti. Ehk lõpetad jalgpalli mängimise? See oleks ilmselt õige asi, mida teha. Edu nende sittade tulemustega!"

 
 
 
View this post on Instagram

Eindelijk feedback van een spits waar ik echt nog wat van kan leren!M’n voorbeeld 👏👏👏Thanks @iamzlatanibrahimovic

A post shared by Philippe Hes (@philippehes) on

Hes ei tundnud end tõesti kõige paremini. "Mul on hea meel, et hooaeg läbi on, mul oli tõesti häbi. Ronald de Boer reageeris ja pärast seda läks eriti raskeks," lausus Hes, kes tundis siiski ka natuke uhkust. "Kui ründaja nagu Zlatan, vahest parim viimase 30 aasta jooksul, võtab vaevaks selline video teha, siis see on väga eriline."

Hes võttis aga andekama kolleegi nõu kuulda. "Treenin nüüdsest veelgi kõvemini," lubas ta. Aga kui järgmisel hooajal endiselt väravat ei tule? "Siis ma lõpetan. Lubasin seda ka poistele."