De Ligt kinkis Inglastele eduseisu, aga võttis selle neilt ise ka ära.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. juuni 2019, 00:33

PIRUKATE ÕHTU! Holland kindlustas jämedate prohmakate toel koha finaalis (4)

Jalgpalli rahvuste liiga finaalis kindlustas Portugali kõrval koha 3:1 Inglismaa alistanud Holland.

Kuigi esimesel poolajal alustas selgelt teravamalt Holland, läksid vastu mängu käiku juhtima hoopis inglased. Euroopa tippklubide huviorbiidis tiirlev Ajaxi 19aastane kapten Matthijs de Ligt kaotas palli ja kukutas karistusalas Marcus Rashfordi, kes ise ka penalti 32. minutil realiseeris.

Esimese poolaja lõpus ja teisel poolajal valdas Holland endiselt rohkem palli ja oli üritavamaks pooleks. Inglismaa vajus kaitsesse, kuid siis virutati MMi poolfinalistidele nende oma relvaga. End juba suurepärase õhuvõitlejana tõestanud de Ligt heastas oma eksimuse ning suunas 73. minutil nurgalöögist tulnud palli peaga Jordan Pickfordi valvatud väravasse.

Kümme minutit hiljem sai Jesse Lingard ideaalse söödu Hollandi kaitseliini selja taha ning realiseeris võimaluse briljantselt ära. Nii nagu ka eile, haaras üks meeskond loetud minutid enne mängu lõppu eduseisu...

Siiski mitte! Kohtunik joonistas õhus kasti ja tõstis käe üles. VAR otsustas, et Manchester Unitedi mängumees oli ülimalt napilt suluseisus. Järgmisel rünnakul pidi VAR kontrollima juba olukorda Inglismaa karistusalas, sest hollandlased nõudsid käega mängu. Midagi reeglitevastast siiski ei toimunud ja esimene lisaaeg Rahvuste liiga mängul oli tõsiasi.

Lisaajal otsustasid mängu inglaste prohmakad.

97. minutil kaotas John Stones viimase mehena palli ning kuigi Pickford suutis Memphis Depay löögi tõrjuda, jõudis tagasipõrkunud pallini esimesena Quincy Promes, kes mänguvahendi Kyle Walkeri jalast inglaste väravavõrku suunas. 

Kuus minutit enne lisaaja lõppu küpsetas paraja piruka Ross Barkley, kelle söödu lõikas vahelt ka eelmisele väravale eeltöö teinud Depay. Sööt läks Promese jalale, kes seekord sai värava enda nimele ja kindlustas Hollandile koha finaalis, kus neid ootab ees korraldajamaa Portugal. Kohtumine mängitakse pühapäeval algusega 21.45.