Lewis Hamiltoni jaoks ei ole F1 piisavalt väljakutsuv.Foto: SIPA/Scanpix
Vormel 1
6. juuni 2019, 22:55

LIIGA LIHTNE? Hamilton: F1 on meeste ala, see peaks olema sama kurnav kui maraton

Pole mingi saladus, et Lewis Hamilton on käesolevat F1-hooaega täielikult domineerinud ja tuleb välja, et inglase jaoks on vormelitega sõitmine liiga lihtsaks muutunud.

"Võiksin teha kaks või kolm sõitu järjest ja F1 ei peaks selline olema. Peale etappi peaksid olema füüsiliselt kurnatud - selle piirini, et see oleks sama kurnav kui maraton," lausus Hamilton enne sel nädalavahetusel toimuvat Kanada GP-d.

Britt pakub välja mitu muudatust, mis sarjas teha tuleks. "Kui ma valida saaksin, läheksin V12 peale tagasi. Mul oleks manuaalkäigukast, teeksin sõitjate elu raskemaks, rääkis viiekordne maailmameister."

Hamilton on senisest kuuest etapist võitnud neli, kahel kohal on poodiumile tõusnud tema Mercedese tiimikaaslane Valtteri Bottas, kuid britt oli nendel puhkudel kohe soomlase järel teine.

Üldarvestuses on Hamilton loomulikult 137 punktiga liider, Bottas kaotab talle 17 punkti, kuid järgmine jälitaja, Sebastian Vettel jääb juba 55 punkti kaugusele.

Kanada GP-l on Hamiltonil võimalus tõusta Michael Schumacheri kõrvale, kel hetkel seitse võitu. Briti vormelipiloot on Kanadas triumfeerinud kuuel korral. Eelmisel aastal oli vahtralehemaal kiireim Vettel, kuid enne seda võidutses kolmel aastal järjest just Hamilton.