Fernando Alonso mullu Le Mansi võitu tähistamas. Foto: AFP/Scanpix
WRC
7. juuni 2019, 09:27

Toyota meeskond võib Kataloonia rallil starti tuua tõelise maailmanime

Tänavuse hooaja eel vormel 1 karussellist maha astunud Fernando Alonso tuleviku ümber keerleb palju jutte.

Praegu on kindel, et järgmisel nädalavahetusel tuleb kahekordne vormeli 1 ilmatšempion starti Le Mansi 24 tunni sõidul, kus tal on ühes Sebastien Buemi ja Kazuki Nakajimaga kaitsta mullune esikoht. Mis aga pärast seda saab, pole veel selge.

Hispaanlane ise sõnas hiljuti, et pärast Le Mansi kavatseb ta tänavu veel kaheksal korral autorooli istuda. Täpsemaks Alonso minna ei soovinud. 

Hispaania meedia väitel on endisel vormeliässal väga tugev soov startida järgmisel aastal Dakari kõrberallil. Sellel plaanil on vaid üks aga. Alonso võib olla küll terve elu roolis istunud, kuid kõrberalli on hoopis teine tera kui ringrajasõit. 

Viimaste spekulatsioonide kohaselt on Toyota Gazoo Racing arutamas võimalust, mis lubaks hispaanlasel WRC-masinaga startida kodusel Kataloonia rallil ja seal liivaste teedega kohaneda. 

Toyota meeskond on nelja masinaga väljas ka järgmisel nädalal sõidetaval Sardiinia rallil, kus lisaks Ott Tänakule, Jari-Matti Latvalale ja Kris Meeke'ile istub autorooli ka 37aastane Juho Hänninen.