Anna Tatishvili. Foto: EPA/Scanpix
Tennis
7. juuni 2019, 13:50

SA EI VÄÄRI SEDA! Liiga kehva mängu näidanud tennisistilt nõuti auhinnaraha tagasi

Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõistlused on jõudnud omadega poolfinaalidesse, kuid siinkohal meenutame ühte seika tänavuse turniiri avaringist. 

Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) karistas Gruusia juurtega ameeriklannat Anna Tatishvilit 46 000 euro suuruse rahatrahviga, kuna valgepallur sai Prantsusmaa lahtiste avaringis Maria Sakkarilt sisuliselt liiga kiiresti pähe. 

Sakkaril kulus Tatishvili 6:0, 6:1 alistamiseks vaid kõigest 55 minutit.

Aga millest siis trahv? Nimelt on Suure slämmi turniiride põhikirjas eraldi punkt, mis sätestab, et mängijad peavad olema teatud tasemel. "Kõikidelt mängijatelt oodatakse igas kohtumises kindlat professionaalset taset," kulgeb reegel. 

Ameeriklanna polnud enne Roland Garros'i ligemale kaks aastat ühtegi ametlikku matši pidanud ning kasutas Prantsusmaa lahtistele peale saamiseks oma külmutatud edetabelikohta. 

Tatishvili, kes on parimal juhul hoinud maailma edetabelis 50. positsiooni, oli alates 2017. aasta oktoobrist taastunud karmist hüppeliigese vigastusest. Paraku andis pikk mängu- ja treeningpaus kõvasti tunda ning korraldajad leidsid, et ameeriklanna tase polnud piisav, mistõttu määrati talle rahvatrahv. 

Sisuliselt tähendab too rahatrahv aga seda, et Tatishvili jäi lihtsalt ilma avaringi auhinnarahast, mis on üksikmängus täpselt 46 000 eurot. 

Küll ei jõudnud Sakkari ja Tatishvili kohtumine ligilähedalegi Prantsusmaa lahtiste antirekordini. 1988. aasta finaalis alistas Steffi Graf 34 minutiga 6:0, 6:0 Nataša Zvereva.