Ott Tänak ja Martin Järveoja Portugali rallil. Foto: Imago Sport/Scanpix
WRC
7. juuni 2019, 12:25

VIDEO | Tunnustatud ralliajakirjanik: pole ühtegi põhjust, miks Tänak ei võiks igal alles jäänud rallil võidutseda (9)

Väljaande Autosport ajakirjanik David Evans võttis portaali rallistuudios kokku möödunud nädala Portugali ralli. Kuigi saate põhiteema oli Thierry Neuville'i ja Hyundai räpased taktikamängud, siis oma kiituse teenis ka Portugalis võidutsenud Ott Tänak. 

"Ma ei näe Tänakule vastast," sõnas Evans. "Ärme mõtle ainult sellele hooajale, vaid viimasele 12 kuule. Mullu Argentiinas näitas ta meeletut kiirust, aga pärast seda läks ta masin paaril puhul katki."

"Tänavu on ta võitnud Rootsis ja ka Tšiilis domineeris ta täielikult. Portugalis oli tal teisel päeval probleeme (purunenud pidurivoolik ja katkine esiamort - toim.), aga ilma nendega oleks tal olnud pooleminutiline edumaa. Temast lausa õhkub enesekindlust."

"Tänak meenutab Kris Meeki 2016. aasta alguses, kui ta lihtsalt sobis autoga kokku. Sama tegi Sebastien Ogier oma Volkswageni aastatel ja Sebastien Loeb kõikide Citroenide roolis. Tänak on enda ümber saanud hea meeskonna ja pole ühtegi põhjust, miks ta ei võiks igal alles jäänud rallil võidutseda

Ingliskeelsest videost saad veel vaadata, mida rääkis Evans veel Hyundai taktikamängudest ja Tänaku punktikatse pidurdamisest.