Leedu koondislane Saulius Mikoliunas (vasakul) sai avapoolajal kaks kollast kaarti.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. juuni 2019, 23:52

Kaks punast kaarti saanud Leedu koondis pääses kodupubliku ees napilt häbistavast kaotusest (2)

2020. aasta jalgpalli EMi valikturniiril ei saa kuidagi jalgu alla Leedu koondis. Kahes esimeses kohtumises on vastamisi mindud Luksemburgiga, aga ette on näidata vaid üks punkt. Vaatame reedesele mängudeõhtule otsa gruppide kaupa.

A-grupis võitis Tšehhi kodus Bulgaariat 2:1, Montenegro ja Kosovo tegid esimese koduplatsil 1:1 viigi.

A-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

Nagu öeldud, oli Leedu B-grupis hädas Luksemburgiga. Vilniuses peetud matši läksid 21. minutil Gerson Rodriguesi väravast juhtima külalised ja 42. minutil muutus Leedu seis juba kriitiliseks, sest teise kollase kaardi sai Saulius Mikoliunas.

Hoolimata arvulisest vähemusest suutsid leedulased siiski viigivärava lüüa, 74. minutil oli täpne Arvydas Novikovas. Rohkemaks siiski võimelised poldud ja viiendal lisaminutil pidi mängust teise kollase kaardi tõttu lahkuma ka Modestas Vorobjovas. Leedu tegi 11 pealelööki, Luksemburg aga 13. Märtsis kaotas Leedu võõrsil Luksemburgile 1:2. Ametlikes mängudes pole leedulased võidurõõmu maitsnud juba 32 kuud.

Tulemusi ei saa kuigi üllatavaks pidada, sest viimasel ajal ongi Luksemburg olnud Leedust jalgpallis parem. FIFA maailma edetabelis ollakse 86. kohal, Leedu paikneb aga alles 132. positsioonil. Laupäeval Põhja-Iirimaaga kohtuv Eesti on 96. kohal.

Teises B-grupi mängus oli Ukraina kodus koguni 5:0 üle Serbiast. Jevgeni Konopljanka ja Viktor Tsõgankovi arvele jäi kaks tabamust.

B-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

D-grupis läksid mängud ootuspäraselt, sest Taani ja Iirimaa tegid Kopenhaagenis 1:1 viigi ning Gruusia alistas kodus 3:0 Gibraltari.

D-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

F-grupis favoriitidel raskusi ei tekkinud. Hispaania oli võõrsil 4:1 üle Fääri saartest ja Rootsi kodus 3:0 Maltast. Hoopis tasavägisemas heitluses tegid Norra ja Rumeenia Oslos 2:2 viigi. Rumeenlaste viigivärav sündis teisel lisaminutil, autoriks oli Claudiu Keseru.

F-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

G-grupi liider Poola võitis võõrsil 1:0 Põhja-Makedooniat, Iisrael näitas võõrsil koha kätte Lätile ja võitis 3:0, ning Austria suutis 1:0 parem olla Sloveeniast.

G-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore