Eden Hazard, siin pildil veel Chelsea särgis.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
8. juuni 2019, 00:22

Real ostis Chelsea'st Eden Hazardi, summa võib kasvada kosmiliste kõrgusteni

Madridi Reali ja Londoni Chelsea jalgpalliklubid jõudsid kokkuleppele suures üleminekus - Belgia koondise kapten Eden Hazard hakkab mängima Realis. Hispaania meedia teatel kulus Realil Hazardi hankimiseks 100 miljonit eurot. Sama palju maksis 2013. aastal ka Gareth Bale, kes oli Hispaania suurklubi senine kalleim ost.

BBC andmetel võib Hazard Realile maksma minna sõltuvalt boonustest kuni 170 miljonit eurot. Kui kõik boonused käiku läheksid, tõuseks Hazard maailma kalleimate jalgpallurite edetabelis ilmselt kolmandaks.

Neymari 222 miljonit ei ületata ilmselt niipea ja ettepoole võib jääda ka Kylian Mbappe. Pariisi Saint-Germain maksis 2017. aastal Monacole kohe 135 miljonit eurot, boonustega võib summa kasvada 180 miljonini.

28aastast belglast ootab Realis ees viieaastane leping ja korralik palgatõus. Chelsea'ga liitus Hazard 2012. aastal ja ta lõi 352 mänguga 110 väravat.

Madridi Realile oli Hazard juba kolmas suvine suurost. 50 miljoni euro eest liitus Porto 21aastane kaitsja Eder Militao, 65 miljonit pidi Hispaania suurklubi välja käima sama vana Serbia ründaja Luka Jovici eest, kelle eelmiseks koduklubiks oli Frankfurdi Eintracht.

Otsest asendajat ei saa Chelsea Hazardile palgata, sest UEFA on Londoni klubile määranud üleminekutekeelu.