Eesti vs Põhja-Iirimaa.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
8. juuni 2019, 20:52

GALERII | Vassiljevi geniaalsusest ei piisanud ja Eesti teenis valusa kaotuse (11)

Meeste jalgpallikoondis kaotas EM-valiksarjas 1:2 Põhja-Iirimaale. Kuigi kodus mänginud sinisärgid läksid Konstantin Vassiljevi iluväravast juhtima, siis teise poolajaga panid iirlased oma paremuse maksma.

Avapoolaja keskel murti Sergei Zenjov umbes 20-25 meetri kaugusel põhjaiirlaste väravast maha ning järgnenud karistuslööki asus sooritama Vassiljev. Vanameister näitas üles geniaalsust ja osavust, keerutades palli ümber müüri värava esimesse nurka – 1:0!

Veidi hiljem käis pall veel korra iirlaste väravas – Madis Vihmanni löögi eel eksis määruste vastu Rauno Sappinen ja tabamust ei loetud. Teisel poolajal oli ka Vassiljev lähedal teisele väravale, kuid tema kauglöök lendas latti.

Teise kolmveerandtunni teisel poolel pani Põhja-Iirimaa sisse järgmise käigu, mis lõpuks ka ära tasus. 77. minutil lõpetas ilusa läbimurde väravaga Conor Washington, kõigest kolm minutit hiljem skooris Josh Magennis.

Koondise eest tegid debüüdi algkoosseisu kuulunud Vlasi Sinjavski ja teisel poolajal vahetusest sekkunud Erik Sorga. Vigastuse tõttu ei teinud kaasa mitmed Eesti põhimehed, teiste seas Ragnar Klavan ja Henri Anier.

Standings provided by Sofascore LiveScore
20:54


20:52

Kõik. Eesti kaotab 1:2. Kuigi lõpu eel sekkusid vahetusest mängu veel Joonas Tamm ja Gert Kams, siis tegelikult hoidsid palli ikkagi iirlased. Teise poolajaga panid külalised ikkagi paika, kes täna parem oli.

Eesti vs Põhja-Iirimaa. (Martin Ahven)
20:39

80. min: Ja Põhja-Iirimaa juhib juba 2:1. Seekord lõpetab läbimurde väravaga Josh Magennis

20:37

77. min: Eesti pidu tõmbab tuure maha. Conor Washington viigistab mänguseisu

20:29

70. min: Nüüd on käimas periood, kus Eesti on peaaegu kõigi meestega kaitsesse vajunud. Iirlased panid sisse järgmise käigu, kuid seni on Eesti kenasti vastu pidanud.

Eesti vs Põhja-Iirimaa. (Martin Ahven)
20:19

60. min: Eesti vahetab: Sappinen asemel tuleb väljakule Erik Sorga, kelle jaoks on tegemist koondisedebüüdiga!

20:13

53. min: Vassiljev lööb umbes 25 meetri pealt latti! Põhja-Iirimaa on ootamatult liimist lahti. Endiselt. Külalised teevad palju valesööte ja rumalaid eksimusi.

Eesti vs Põhja-Iirimaa. (Martin Ahven)
20:04

46. min: Teine poolaeg, pall mängus!

19:47

45. min: Pausile minnakse Eesti 1:0 eduseisul. Kuigi kodumeeskond alustas rabedalt, siis avapoolaja teisel poolel olid just sinisärgid teravamad. Mitmel puhul oli lähedal ka 2:0 eduseis. Võib öelda, et seni on Martin Reimi valitud taktika ja mängijad end õigustanud. 

19:42

39. min: Vihmann lööb nurgalöögi järel palli taas põhjaiirlaste võrku, kuid kohtunik silmis tegid eestlased väravavahile vea. Tabamus ei loe!

19:36

35. min: Laias laastus võib öelda, et Eesti juhib veidi vastu mängu käiku, kuid mida aeg edasi, seda paremaks on siniseärgid muutunud. Tundub, et iirlased on Kostja värava järel väikestviisi šokis ja neil läheb enda kogumisega aega.

Eesti vs Põhja-Iirimaa. (Martin Ahven)
19:27

25. min: VÄRAV! Zenjov teenib umbes 20 meetri pealt karistuslöögi, mille Vassiljev müüri kõrvalt esimesse alumisse nurka keerutab!

19:24

20. min: Eesti on mängu veidi rohkem sisse saanud. Parema ääre ja Zenjovi kaudu on pall paar korda ka ohtlikult Sappineni suunas söödetud, kuid seni on ründajal napilt puudu jäänud, et jalg vahele saada. Mängu alguse rabedusest saadi vist siiski üle.

Eesti vs Põhja-Iirimaa. (Martin Ahven)
19:11

10. min: Eesti koondiselt väga halb mängu algus. Seni pole palliga mängudes kellelgi mitte midagi välja tulnud. Kaitses seistakse siiski enam-vähem hästi. Põhja-Iirimaa domineerib kohtumise algust täielikult

19:02

1. min: LÄKS! Hümnid kuulatud ja pall on mängus.

18:39

Põhja-Iirimaa algkoosseis:


18:31

Teateid mujalt maailmast: Horvaatia alistas koduses EM-valikmängus 2:1 Walesi ning Island sai kodus 1:0 jagu Albaaniast.

         

Standings provided by Sofascore LiveScore
          

         

Standings provided by Sofascore LiveScore
          

18:29


17:38

Tänane algkoosseis: Sorga pingil, hoopis Sinjavski sees! Põnev! Muid üllatusi pole. Nimede põhjal näib, et lähebki käiku 4-2-3-1 formatsioon.

17:22

Kui põhjaiirlased viimati Tallinnas käisid, juhtus nii:

Loe rohkem