Kevin Saar.Foto: Rauno Kais
Auto-Moto uudised
9. juuni 2019, 15:40

HURRAA! Eesti motosportlane võitis kindlalt koduse EM-etapi

Sel nädalavahetusel peeti 12. Kiviõli Motofestivali, mille üks osa oli quadracer'ite EM-etapp. Eilse kvalifikatsiooni ülivõimsalt võitnud Kevin Saar oli kindlalt parim ka tänastes võistlussõitudes. 

Avasõidus tõusis Saar stardiga esimeseks ja hoidis kindlalt liidrikohta. Ta suurendas iga ringiga edumaad ning sai lõpuks kindla võidu. Teiseks tõusis Mike Van Grisven (Holland), kolmas oli Patric Turrinist (Itaalia). Eestlastest suutsid veel punktikohale tulla Olari Saarme ja Sander Lakiza, kes lõpetasid vastavalt 19. ja 20. kohal.

Ka teises sõidus tegi Saar väga hea stardi ja pääses juhtima. Sarnaselt esimesele sõidule hakkas ta kohe konkurentidega vahet kasvatama ning võitis kindlalt. Taas oli teine Mike Van Grisven, kolmandaks võitles end Roman Gwiazda (Poola). Meie meestest olid punktikohal veel Sander Lakiza (17.), Indrek Uusmaa (19.) ja Indrek Pukk (20.).

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha ja 50 punkti Saar. Teine oli 44 silmaga Mike Van Grisven ning kolmas 38 Patric Turrini (38).

Kahe etapi järel hoiab Saar maksimaalsete punktidega liidrikohta.

Eilsed kvalifikatsioonid

Quadide kvalifikatsioonisõidus haaras valitsev Euroopa meister ning tänavuse hooaja liider Kevin Saar (Honda) juba avaringil liidrikoha ning kadus peagi konkurentidelt eest ja lõpujoonel edestas eestlane kunagi Kiviõlis võidutsenud ning samal aastal ka EM-tiitli võitnud hollandlast Mike Van Grinsveni (Honda) enam kui 20 sekundiga.

Kolmandana ületas lõpujoone poolakas Roman Gwiadza (Yamaha), kes sõitis end Kiviõlis poodiumile eelmisel aastal. Rohkem eestlaseid seekord esikümnesse ei mahtunud. Martin Filatov (Honda) oli 14., Argo Abel 19., Sander Lakiza (mõlemad Yamaha) 20., Olari Saarme (Hysqvarna) 22., Indrek Uusmaa (Yamaha) 25. ja Indrek Pukk (Honda) 26.

Külgvankritel võitsid A-grupi kvalifikatsioonisõidu hollandlane Koen Hermans ja prantslane Nicolas Musset (WSP Zabel) Hollandi-Läti meeskonna Etienne Bax/ Kaspars Stupelise (WSP Zabel) ja Arne Dierckens/ Robbie Bax (Belgia/Holland, WSP Zabel) ees. Eestlastest tegid tubli sõidu Gert Gordejev/ Keit Kivaste (WSP Husqvarna), kes ületasid lõpujoone kindlalt kuuendana. Ülejäänud eestlastest olid Tanel Reesna/ Teet Eier (VMC Zabel) 13. ja Argo Põldsaar/ Ruslan Talf (VMC KTM) 15.

B-grupi sõidus oli teistest selgelt parem Prantsuse/ Sakse meeskond Valentin Giraud/ Andres Haller (WHT Mega), kellele järgnesid belglane Davy Sanders ja soomlane Lari Kunnas (WSP Zabel) ning valitsev maailmameistermeeskond Marvin Vanluchene/ Ben Van Den Bogaart (Belgia/ Holland, VMC Zabel), kes möödusid sõidu viimases kolmandikus Kert Varikust ja Lauris Daidersist (WSP Husqvarna).

Kert Varik ja Lauris Daiders Foto: Rauno Kais

Venelane Igor Rodionov, kellel korvimeheks eestlane Maurice Lina (WSP Zabel) tegid väga hea stardi ja olid sõidu esikolmikus, kuid sõidu edenedes langesid kuuendaks. Esikümnesse sõitsid end ka kaheksandana lõpetanud Markus Normak/ Karl-Albert Kasesalu (WSP Zabel), Ahto Kurg/ Sander Parts (WSP KTM) said kirja 12. ja Ülar Karing/ Tõnis Tuul (WHT KTM) 13. koha. Nii A kui B sõidust said kõik eestlased ka homsetesse finaalidesse.

Homme sõidetakse Kiviõlis finaalsõidud ning esimene start antakse kell 11.45, kui rajale kihutavad quadid. Kohale tasub minnatunduvalt varem, sest kell 10.50 toimub staaride autogrammisessioon ja võistluste pidulik avamine.