Konstantin Vassiljev kohtumises Põhja-Iirimaa vastu. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
8. juuni 2019, 22:09

Vassiljev: nende võitmiseks peab meil olema väga hea päev. Kahjuks viimased 15 minutit ei olnud (1)

„Põhjaiirlased Eesti liigat ei jälgi ja õnnestus neid üllatada,“ kommenteeris Konstantin Vassiljev oma tänast iluväravat Põhja-Iirimaa võrku. Poolkaitsja vihjas sellele, et mõne aja eesti lõi ta Tartu Tammeka võrku väga sarnase tabamuse.

Ometi tuli Eestil EM-valikmatšis vastu võtta 1:2 kaotus, sest teise poolaja lõpus väsiti ning iirlased surusid oma tahtmise peale. „Algus oli meie poolt pigem ettevaatlik. Valmistasime ette konkreetsed käigud, nagu näiteks Madise (keskkaitsja Madis Vihmann – toim) diagonaalsöödud. Tahtsime neid alguses kasutada, et hiljem keskväljale ruumi tekitada. Esimene poolaeg enam-vähem õnnestus. Põhjaiirlased olid küll rohkem palliga, aga suurt ohtu neist polnud,“ pajatas Vassiljev kohtumise esimesest poolest. 

Tema enda karistuslöök viis Eesti 25. minutil juhtima ja 1:0 seisul mindi ka vaheajale. Seejärel said iirlased üha enam oma mootori käima ja 77. ja 80. minuti väravatest võetigi võit. Vassiljev tunnistas, et nii tema ise kui ka mõned teised koondislased väsisid lõpu eel.

„Füüsiline vorm võiks tegelikult parem olla. Mingitel hetkedel oli klapp ikkagi kinni. Lõpuks väsimus mõjus, sest vastaste väravate puhul jäi meie kaitsjatel puudu vaid mõni sentimeeter. Pole midagi teha, praegu on reaalne olukord see, et Põhja-Iirimaa tasemega meeskond on meie jaoks tugev pähkel. Nende võitmiseks peab meil olema väga hea päev. Kahjuks viimased 15 minutit ei olnud,“ tunnistas ta.

Ka Mattias Käit vihjas, et lõpus olid vastased värskemad, kuid sellega ei tohi leppida. „Isegi, kui oli väsimus, siis selle taha ei saa pugeda. Isiklikult oli mul keskel päris raske, sest meil Artjomiga (poolkaitsja Artjom Dmitrijev – toim) tuli tihti kinni võtta kolme mängijat. Ühe vastaste värava puhul söödetigi meie selja taha ja sealt see tabamus tuligi,“ ütles Käit.

Küll aga oli tänane mängupilt tunduvalt parem, kui varakevadel Põhja-Iirimaal mängides. Tol korral saadi ülikindel 0:2 kaotus. „Tänases mängus olime palliga julgemad. Põhja-Iirimaal mängisime palju pikki palle, kuid seekord proovisime rohkem ise palliga olla. Kodupublik andis väga palju juurde ja kõik jätsid endast kõik väljakule,“ ütles Käit.

Mattias Käit (nr 4). Foto: Martin Ahven

Eesti algkoosseis: Sergei Lepmets, Artur Pikk, Mattias Käit, Madis Vihmann, Vlasi Sinjasvki, Sergei Zenjov, Konstantin Vassiljev, Rauno Sappinen, Karol Mets, Artjom Dmitrijev, Taijo Teniste.

Vahetusest sekkusid Joonas Tamm, Erik Sorga ja Gert Kams.