Thierry Neuville.Foto: Martin Ahven
WRC
9. juuni 2019, 10:51

ENNEAEGSED HÕISKED? Hyundai mehed pakatavad Sardiinia ralli eel enesekindlusest

Aasta tagasi lahutas Theirry Neuville ja Sebastien Ogieri Sardiinia ralli finišis kõigest 0,7 sekundit. Juba järgmisel pühapäeval oleme targemad, milliseks kujuneb tänavune ralli, kuid kui kohti jaotataks enesekindluse põhjal, oleks eelis taaskord belglasel. 

Kui Ogier oli oma stardikoha tõttu võidukihutamise osa võrdlemisi pessimistlikult meelestatud, siis mullu Sardiinias võidutsenud Thierry Neuville ootab järjekordset võidukihutamist pikisilmi.

„Sardiinia ralli sobib ideaalselt minu sõidustiili ja rajamärkmete süsteemiga,” pakatas belglane enesekindlusest. „Saame sõita mööda maalilist maastiku, kus on äärmiselt tehnilised katsed. Täpselt see, mida naudime.”

Pärast lühikest pausi on Hyundai masinaga taas stardis Andreas Mikkelsen, kes loodab kruusarallil näidata samasugust kiirust nagu Argentinas, kus norralane tõusis lõpuks poodiumi teisele astmele.

„Olen elevil, et saan taas WRC-masina rooli istuda. Sardiinia on salakaval ralli, tehniliste kurvide ja kitsaste teedega, mis nõuavad erilist täpsust nii legendi koostamisel kui ka sõitmisel.

Ka tiimipealik Andrea Adamo usub, et tema hoolealused naasevad Vahemere suuruselt teiselt saarelt hea tulemusega: „Meil on Sardiinias võimalik näidata, milleks tegelikult meeskonnana võimelised olema. Usun oma tiimi ja nende talenti.” Kolmanda mehena saadab Lõuna-Korea autotootja Sardiinias starti Dani Sordo. 

Sardiinia ralli on jäänud eelmisest aastast võrdlemisi samaks. Sõitjaid ootab ees 19 kiiruskatset, kogupikkusega 310,52 kilomeetrit.