Konstantin Vassiljev näitas noortele, kuidas jalgpalli mängitakse.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
9. juuni 2019, 18:30

HINDED | Koolitaja Kostja näitas noortele, kuidas mängida ja võidelda

Eesti jalgpallikoondis kaotas laupäeval EM-valikmängus 1:2 Põhja-Iirimaale. Õhtuleht valis matši parimaks sinisärgiks Konstantin Vassiljevi, kes lõi imeilusa värava ja tõestas, et 34aastasena on võimalik veel väga heas vormis olla. 
Standings provided by Sofascore LiveScore

Õhtulehe hinded (skaalal 1-10) Eesti koondislastele:

6 Sergei Lepmets – Väravate puhul temal süüd polnud. Tõrjete mõttes sai pigem kerge tööpäeva, kuid 56. minutil hiilgas reaktsiooniga. Jalaga oli traditsiooniliselt pisut ebakindel, kuid eduseisus venitas targasti ja kohati üsna meeleolukalt aega.

6 Artur Pikk – Kaitseliini parim. Enesekindel ja tark nii palliga kui ka pallita. Toetas rünnakuid ja eksis vähe.

6 Madis Vihmann – Lasi endale 1:1 värava olukorras liiga lihtsalt ära teha. Õhuvõitlustes oli tubli, aga teisel poolajal jäi jalgadest aeglaseks. Pidi enda kohta ehk tavatult palju mängu ehitama, mis tuli päris hästi välja.

6 Karol Mets – Kaitseliini häälekas ja heas mõttes agressiivne liider. Palliga tegi paar rumalust ning 1:2 värava puhul lubas ründajal esimesena pallini jõuda ning see väravasse koksata. Lubamatu viga.

5 Taijo Teniste – Mõlemad Põhja-Iirimaa väravad tulid tema äärelt. Loomulikult pole ta ainuisikuliselt süüdi, kuid üht-teist see näitab. Oleme näinud paremat Taijot. Ründemäng jäi teadlikult tagasihoidlikuks, sest Eesti kasutas selleks vasakut äärt.

Sergei Lepmets. Foto: Martin Ahven

6 Artjom Dmitrjiev – Õhus võimas, lollusi ei teinud. Pigem hea ja kindel kaitseliini esise turvatöö. Tegi ühe suurepärase kauglöögi, mille väravavaht pareeris enne ristnurka. Üleminutitel sai kuldse šansi, kuid koksas palli peaga väravast mööda. See läheb negatiivse poole peale, sest sai segamatult suunata.

6 Mattias Käit – Ei midagi katastroofilist, aga pigem esines alla enda võimete ja harjumuspärase taseme.

7 Konstantin Vassiljev – Geniaalne värav! Lisaks üks latilajatus. Maestro mängis kaptenipaelale kohase tohutu isuga ning tegi enamasti kvaliteetseid liigutusi. 34aastase mehe kohta on ta pigem hiilgavas füüsilises vormis. Lõpus küll veidi väsis, aga oli oma võitlusvaimuga kõigile noorematele tiimikaaslastele eeskujuks.

6 Sergei Zenjov – Teenis Kostja väravaga lõppenud karistuslöögi ja näitas avapoolajal palliga üles enesekindlust, mis vahepeal oli tema puhul kadunud. Hiljem tuli väsimuse pealt rohkem vigu sisse. Tegi ka korralikku kaitsetööd.

6 Vlasi Sinjavski – Igati viisakas debüüt. Paistis mitu korda silma targa otsusega, ei rabistanud ega väristanud. Kehaliselt jäi tema äärel tegutsenud vastase vastu pisut nõrgaks, aga tahet oli see-eest topelt. Palliga üleliia hullata ei saanud, aga 67. minutil võttis julgelt ette ja mängis end hästi löögile.

5 Rauno Sappinen – Kõva tööpäev, aga ei suutnud paaril otsustaval momendil kaitsjat ennetada ja seeläbi vastase väravale ohtu tekitada. Pigem maadlus- kui jalgpalliõhtu.

5 Erik Sorga – Raske midagi öelda, sest pall temani peaaegu ei jõudnudki. Võitles nahaalselt ja vastaseid ei kartnud. Kindlasti väärib lähiajal uut võimalust koondise särgis.

Joonas Tamm ja Gert Kams mängisid hinde teenimiseks liiga vähe

Vlasi Sinjavski ja Erik Sorga. Foto: Martin Ahven