Teemu Sunineni (paremal) ja Marko Salmieni (vasakul) ühised sõidud on praeguseks sõidetud.Foto: Twitter/@sophia_wrc
WRC
10. juuni 2019, 09:32

TOHOH! WRC tippsõitja lõpetas vahetult enne Sardiinia rallit koostöö oma kaardilugejaga

M-Sport meeskonna sõitja Teemu Suninen, kelle osalemist Rally Estonial äsja kinnitati, on vahetanud oma kaardilugejat.

Marko Salmineni, kes selle aasta algusest Suninenile kaarti luges, asendab kogenud Jarmo Lehtinen, kes pikalt Mikko Hirvoneni kõval sõitis. Lehtinenil on kirjas 169 starti, millest vaid kaheksa ei tulnud Hirvoneni kaardilugejana. 

Jarmo Lehtinen, Sunineni uus kaardilugeja Foto: Twitter/@sophia_wrc

Suninen lausus: "Tahan tänada Markot, sest saavutasime koos aasta esimese poole jooksul palju: võitsime katseid ning juhtisime oma esimest rallit, aga ma õpin veel ja Jarmo kogemused on väga olulised, kui tahan hooaja teise poole jooksul oma eesmärke täita."

"Sardiinia ralli on mulle üsna tuttav. Olen seal neljandat korda ja loodan, et see aitab, kui ma Jarmoga ühele lainele jõuan. Kuna ainult nädal on eelmisest etapist möödas, ei ole meil valmistumiseks palju aega olnud, aga kui kõik läheb plaanipäraselt, olen kindel, et suudan näidata sama head kiirust kui Portugalis," sõnas 25aastane soomlane, kelle sõnul tuleb väga keeruline ralli, kus hoolega kõik kividki kirja tuleb panna.

Lehtinen naaseb WRC karusselli pärast kolmeaastast pausi. "Kui Mikko lõpetas, olin valmis hingetõmbepausi võtma ja siis leidma uus sõitja, et tagasi tulla, aga seejärel oli mul tegemist Tommiga [Mäkinen, Toyota WRC meeskonna juht - toim] ja äkitselt oli kolm aastat möödunud. Põnev on tagasi autos olla. Muidugi on need uued masinad kiired, aga vanad olid samuti üsna nobedad!"