Jose Mourinho on pärast Manchester Unitedist kinga saamist jõudnud ka Monacosse F1 võidusõitu vaatama. Nüüd on aeg uueks tööotsaks?Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
10. juuni 2019, 10:25

Jose Mourinho saab tööd? Inglismaa uusrikas klubi on huvitatud portugallase palkamisest

Pärast eelmise aasta detsembris Manchester Unitedist kinga saamist tööta olnud Jose Mourinho võib järgmisest hooajast taas Premier League'i klubi peatreeneriks asuda.

Newcastle United on heal juhul kuulunud Inglismaa kõrgliiga keskmike hulka ning aeg-ajalt langenud ka esiliigasse, kuid potentsiaalse uue omaniku ja suure rahakoti toel võib loota helgemat tulevikku.

Juba mõnda aega on räägitud multimiljardär šeik Khaled bin Zayed Al Nehayani huvist osta ligi 400 miljoni euro eest Põhja-Inglismaa klubi. Alates 2007. aastast on klubi omanik olnud Sports Directi tegevdirektor Mike Ashley, kes toona Newcastle'i eest umbes 150 miljonit välja käis ning tulu oleks seega korralik.

Kui Šeik Khaled peaks tõesti klubi uueks omanikuks saama, satuks väga tõsise kahtluse alla Rafael Beniteze jätkamine meeskonna eesotsas. Al Nehayan näeks parema meelega peatreeneritoolil endist Chelsea, ManU ja Madridi Reali peatreenerit Jose Mourinhot, kes on huvist teadlik ja kaaluks pakkumist tõsiselt.

Newcastle on Mourinho jaoks juba kaua südamelähedane olnud. Ta töötas 90ndatel oma mentori ja Newcastle'i ikooni Bobby Robsoniga koos Lissaboni Sportingus, Portos ja Barcelonas.

Eelmisel suvelgi lausus portugallane: "Tahaksin sinna [Newcastle'isse - toim] minna. Mulle meeldib härra Robsoni koju minemise tunne. Mulle meeldib see staadion. Mulle meeldib see atmosfäär. Publik on tore, entusiastlik."

Mourinho sõnul oleks väljakutsuv juhtida klubi, mis eliiti ei kuulu, aga millel on potensiaali, et lõpuks karikaid võita. Uskumatul kombel pole portugallane Newcastle'i kodustaadionil võitnud ühtegi mängu. Seitsmest katsest Chelsea ja Manchester Unitediga on näppu jäänud vaid kolm viiki. Ülejäänud neli mängu on lõppenud kaotusega.