Konstantin Vassiljev lõi 2013. aastal Hollandi värku kaks iluväravat, kuid võiduks sellest ei piisanud. Matš lõppes 2:2 viigiga.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
10. juuni 2019, 15:45

TOP 3 | Video: maestro Vassiljev valis välja oma kõige ilusamad koondiseväravad (1)

Konstantin Vassiljev on Eesti jalgpallikoondise särgis löönud 25 väravat, millest terve hulk on tõelised iludused. Vägeva tabamuse keerutas ta laupäeval ka Põhja-Iirimaa võrku, kuid mehe enda sõnul mahuks see kõige-kõigemate edetabelis vaevalt esikümnesse.

Et iluväravaid on Vassiljevi kontol hulgi, palusime tal kokku panna kauniduste esikolmiku. „Kolme kõige ilusama seas on kindlasti Põhja-Iirimaale võõrsil löödud värav. Teine värav Hollandi vastu mahub samuti kolme sekka... Ja siis valiksin veel kodus löödud tabamuse Gibraltari vastu – tõste üle väravavahi,“ meenutas maestro. „Need on hetked, kus mõne sekundi jooksul pähe tekkinud plaan töötab.“

Aga asume siis meenutama! Põhja-Iirimaa vastu sekkus Vassiljev vahetusest, Eesti oli 0:1 kaotusseisus. Peagi realiseeris ta penalti ning viigistas. Edasine on aga üks kaasaegse Eesti jalgpalliajaloo meeldejäävamaid mängu lõppe – 84. minutil saatis ta tõelise kuuli värava ristnurka ja tõi sinisärkidele võidu.

Hollandi vastu lõi Kostja kaks täiesti fantastilist väravat. Esimene tabamus sündis kauglöögist, mis lendas värava alumisse nurka. Tavapärasel jalgpalluril mahuks ka see kindlasti esikolmikusse, kuid mitte Vassiljevi puhul!

57. minutil saabus hetk, kus plaan toimis veelgi paremini – Joel Lindpere andis suurepärase söödu hollandlaste karistusalasse, Vassiljev võttis palli omaks ja tõstis üle väravavahi.

Kohtumisest Gibraltariga jäid fännidele ehk enim meelde 18aastase Mattias Käidi kaks väravat, kuid Vassiljevi tõste oli tõesti tõeline maasikas.

Homme kell 21.45 kohtutakse Mainzis Saksamaaga. Saab näha, kas Vassiljev võlub välja midagi veel vägevamat!