Charles Leclerc (vasakul) ja Sebastian Vettel.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
10. juuni 2019, 17:49

Ferrari sai Kanadas hakkama korraliku pirukaga, tiimijuht palus vabandust (2)

Ferrari vormel 1 võistkonna juht Mattia Binotto tunnistas pärast eilset Kanada GP-d, et tiim unustas Charles Leclerci informeerida tiimikaaslase Sebastian Vetteli viiesekundilisest karistusest.

Montreali ringrajal kindlalt liidrikohta hoidnud Vettel eksis 22 ringi enne lõppu süütus olukorras ning sattus ootamatult murule. Ta suutis nobedalt eksimuse parandada, kuid keeras rajale naastes järsult ette teisel kohal sõitnud Lewis Hamiltonile.

Vettel suutis küll positsiooni säilitada, kuid järgnes uurimine. Kohtunikud määrasid Vettelile viiesekundilise karistuse. Kindlalt lõpuni konkurendi sabas püsinud Hamilton vahet suureks ei lasknud ning teenis hooaja viienda etapivõidu.

Kolmandal kohal püsinud Leclerc ei teadnud Vetteli karistusest midagi. Protokollis jäi tiimikaaslasi lahutama vaid 1,038 sekundit. Kui Monaco sõitja oleks rohkem gaasipedaali tallanud, võinuks Vettel langeda koguni kolmandaks. Maailmarevolutsioonilisi muudatusi poleks see siiski kaasa toonud, sest MM-tiitli heitlus on nii Vetteli kui ka Leclerci jaoks juba ülisuure tõenäosusega läbi.

"Tegime vea ja vabanadame. Meil oli boksis väga palju tegemist ja unustasime Charlesile öelda, mis Vetteliga juhtus. Oleksime pidanud seda tegema," ütles tiimijuht Binotto väljaandele Motorsport Week.

Sõitjate arvestus pärast seitset etappi: 

1. Lewis Hamilton 162
2. Valtteri Bottas 133
3. Sebastian Vettel 100 
4. Max Verstappen 88
5. Charles Leclerc 72
6. Pierre Gasly 36

Võistkondlik arvestus:

1. Mercedes 295
2. Ferrari 172
3. Red Bull 124