Anti Saarepuu.Foto: Aldo Luud
Talisport
10. juuni 2019, 19:19

Anti Saarepuu loobus treeneritööst ja leidis uue väljakutse (14)

Rõuge valla koduleht teatas, et endine suusatreener Anti Saarepuu (36) hakkab juhtima Haanja puhke- ja spordikeskust. Senist elukutset ta täielikult ei hülga, aga ametlikult on treeneriametiga kõik.

Kuni 2019. aasta kevadeni oli Saarepuu Team Haanja treener. Pärast tiimi liikmete Karel Tammjärve, Andreas Veerpalu ja Algo Kärbi dopingujuhtumeid lõpetati aga töö.

"Kõik algas sellest, et suusaliit ei suutnud koondisele midagi tagada. Ei laagreid, ei treenerit, ei füsioterapeuti... Kahju. Varem rõhuti sellele, et on Team Haanja ja sellepärast ei saa toetada, nüüd seda argumenti enam pole. Aga samal ajal tuli väga huvitav konkurss ja kohe tekkis idee kandideerida. Täna oli esimene tööpäev ja olen otsusega väga rahul," rääkis Saarepuu Õhtulehele.

Suuri dilemmasid tal ei tekkinud. "Kevadel mõtlesin küll, et kuidas saaks suusatamisega edasi minna. Aga nüüd tuleb uutele asjadele keskenduda. Uus amet tundub põnev ja väljakutsuv. Mingis mõttes olen endiselt ju suusatamise juures."

Saarepuu jätkab endiste hoolealuste Marko Kilbi ja Raido Ränkeli abistamist, aga pelgalt nõuandjana. Põhiaur läheb spordi- ja puhkekeskusele.

"Mõnda nooremat meest aitan ka, aga ma ei viibi enam füüsiliselt treeningute juures. Plaanide osas annan natuke nõu. Täiskohaga juhendajat neil pole," selgitas ta.

25aastane Kilp püüab endiselt läbi lüüa murdmaasprindis. Kui kõik läheb soovide kohaselt, peaks Kilp suvel saama treenida Otepääl koos Venemaa A-koondisega. 29aastane Ränkel treenib koos Eesti laskesuusatajatega ja katsetab, kuidas tal uus ala välja tuleb.

***

Saarepuu sõnul võiks Haanja puhke- ja spordikeskus senisest vaeslapse rollist välja rabeleda.

"Haanja on võrreldes Jõulumäe ja Tehvandi keskusega natuke maha jäänud. Nendega ei saa meid praegu võrrelda, aga näiteks Valgehobusemäe keskusest võiks me küll malli võtta. Tahame tuua Haanjasse korraliku kunstlumesüsteemi ja teha uued rollerirajad. Keskus peaks töötama aastaringselt, mitte ainult talvel," ütles vastne juhataja.

"Tahame, et seal oleks nii täiskasvanutele kui ka lastele kogu aeg tegevust. Pigem rõhume eestlastest külastajatele. Põhiline on sport, aga juurde tuleb mõelda ka vaba aja tegevusi," lisas Saarepuu.