Tony Parker (paremal) sai kuulsaks San Antonio Spursi särgis ja Gregg Popovichi käe all. Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
10. juuni 2019, 19:42

HÜVASTI! Euroopa korvpallihiid Tony Parker lõpetas karjääri (1)

Prantsusmaa koondise 2013. aastal Euroopa meistriks vedanud ja neljal korral NBA tšempioniks tulnud korvpallur Tony Parker (37) teatas täna, et lõpetab karjääri.

"Selle otsuseni viisid mind erinevad tegurid. Aga kõige olulisem on see, et kui ma ei suuda olla enam Tony Parkeri nime vääriline ja ma ei suuda heidelda meistritiitlite eest, ei taha ma enam korvpalli mängida," rääkis ta ESPNile.

188 cm pikkune Parker liitus NBAga 2001. aastal. Pidevalt tipus olnud San Antonio Spursis suutis ta pidevalt oma rolli kasvatada ja 2007. aastal valiti ta NBA finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks. Meistrisõrmuse teenis mängujuht ka 2003., 2005. ja 2014. aastal.

2018. aasta suvel liitus Parker Charlotte Hornetsiga, aga selleks ajaks oli ta juba taandunud pingimängija rolli. Pealegi jäi ta Hornetsiga play-off'ist välja, Spursiga ei juhtunud seda kunagi.

Viimase hooaja veetis Parker Charlotte Hornetsis. Foto: Reuters/Scanpix

Prantsusmaa koondisega võitis Parker neli Euroopa meistrivõistluste medalit. 2013. aastal tulid prantslased kullale, 2011. aastal teeniti hõbe ning 2005. ja 2015. aastal pronks.

Parkeri elukohaks jääb San Antonio, aga senisest tihedamalt hakkab teda nägema ka kodumaal. Ta on Prantsusmaa kõrgliigas osaleva Villeurbanne'i ASVEL-i omanik, sellel aastal avab Parker Lyonis ka omanimelise akadeemia.

Parkeri parimad hetked San Antonio Spursi ridades: