Eesti jalgpallikoondise esmaspäevaõhtune treening Mainzi staadionil.
Jalgpall
10. juuni 2019, 20:01

ÕL SAKSAMAAL | Reim: loomulikult on meil plaan. Loodan, et näete seda homme õhtul (6)

Õhus on tunda elevust! Mainzis astusid ajakirjanike ette Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim ja mängija Karol Mets. Tuju oli meestel hea ja eesmärk on oma värav puhtana hoida. Mis siis, et homme mängitakse siin samas 2014. aasta maailmameistri Saksamaaga.

Ilmselgelt on kõik teadlikud, et Saksamaa on ülisuur favoriit. Kui Eesti pääseks koju punktiga, oleks tegemist omamoodi imega. Mis on aga kõige tähtsam nüanss, kui vastu astub niivõrd tugev koondis? „Sakslastega mängimisel on esikohal taktika. Väljakul hakkab malemäng. Kui väiksem riik tuleb platsile kaitsest lähtuvalt, siis sakslastel on kindlasti oskusi oma võimalusi leida. Meie peame omakorda leidma vastuse,“ arutles Reim.

Kas Eesti jaoks tähendab taktikaline malemäng nn bussi parkimist? „Eks oleneb juba väga palju sellest, kuidas vastane mängib. Vahel ikka sunnitakse bussi parkima. Tänapäeva jalgpallis pole see enam midagi nii üllatavat või erilist, sest ka suured riigid pargivad vahel bussi,“ ütles peatreener. „Kokkuvõttes algab iga mäng seisult 0:0. Meie ülesanne on värav puutumatuna hoida ja kindlasti ei lähe me kunagi kaotama.“

Abitreener Andres Oper oli treeningu alguses samuti heas tujus..

Reim tunnistas, et ta proovib mängijatele edasi anda ka oma kogemust, kui ta poolkaitsjana gigantide vastu võitles. Tõsi, tavaliselt tuli vastu võtta kaotus. „Jalgpall on minu ajast palju muutunud. Kindlasti annan mängijatele mingeid nüansse edasi ka oma kogemusest. Eesti ei olnud ka minu ajal selline sats, kes tugevaid oleks võitnud. Selliseid nõuandeid ei edasta ma ainult koosolekutel, vaid ka individuaalselt suheldes,“ rääkis ta.

Peatreener vihjas, et eduka etteaste võti on suuresti kinni kahe kõrva vahel. „Kõigepealt peavad mängijad seda kõike nautima. Kui nad mõtlevad liigselt vastasele, siis on raske. Tuleb Eesti särk selga tõmmata ja esindada oma riiki nii hästi, kui suudad! Sealt algab kõik. Tegelikult on iga võistkonna vastu võimalik midagi teha. Loomulikult on meil plaan, aga ma ei hakka seda enne mängu avama. Loodan, et näete seda homme õhtul,“ teatas ta.

Koosseisu osas tundub üsna kindel olevat viieliikmeline kaitseliin. Rohkem Reim kaarte ei avanud, sest mängijate seisust saab ta lõplikult aimu esmaspäevaõhtusel treeningul.

* * *

Mets: kindlasti pole nad võitmatud

„Saksamaa puhul on kohti, mille pealt neid üllatada. Kindlasti pole nad võitmatud,“ hoidis ka Karol Mets positiivset tooni. „Ilmselgelt tuleb väga raske mäng ja väljakutse. Kõige tähtsam on taktikast ja distsipliinist kinni pidada. Ise tuleb olla julge ja mitte omada aukartust. Tuleb õhtut nautida.“

Mets ütles, et ta pole seda tüüpi jalgpallur, kes mõne vastase puhul jalga väristaks. „Ma pole inimtüübilt selline, kes jalgpalli osas midagi kardaks. Pigem on olnud just mänge, kus on selline tunne, et väga tahaks minna ja end tõestada.“

Karol Mets. Foto: Martin Ahven

Videointervjuud jalgpalliliidule: