Henri Drell. Foto: Martin Ahven
Korvpall
10. juuni 2019, 20:46

Henri Drell ja Sander Raieste võtsid oma nime NBA draft’ist maha! (3)

Eesti korvpallikoondislased Henri Drell ja Sander Raieste tänavu NBA draft´is ei osale.

Esialgu andsid 19aastane Drell ja temast aasta vanem Raieste oma nime küll üles, kuid täna saabusid uudised, et tänavu ta draft´is ei osale. Ühtlasi oli täna viimane päev, kui pallurid said draft'is osalemisest loobuda.

Drelli kohta avaldas esimesena teate ESPN, otsust kinnitas eestlase agent Tomaso Comellini. Tund aega hiljem kinnitas Raieste agent Gerard Raventos Õhtulehele sõnumi teel, et ka tema klient draft'is ei osale.

Ookeani taga on NBAga seoses Drellist rohkem juttu olnud kui Raiestest. Tulevast hooajast saab Drellist n-ö Saksamaa kohalik mängija, seega võib tema roll Bambergi Broses oluliselt kasvada. Juba tänavu tegi ta esindusmeeskonnaga episoodiliselt kaasa, kuid peamiselt on ta viimase kolme hooaja jooksul esindanud klubi farmtiimi Baunachi.  

Aprilli lõpus kirjutas Õhtuleht, et Drelli vastu tunneb elavat huvi üks tänavu play-off'i jõudnud meeskond, kes tahaks teda teises ringis valida. "Suurt ma ei ütle, aga huvi tuntakse," jäi pallur ise siis napisõnaliseks. 

Maikuu jooksul käis Drell end USAs erinevatele NBA skautidele näitamas. New York´is sai ta koos madistada mitmete tipptegijatega, sealhulgas ka Euroliiga parimaks noormängijaks valitud Goga Bitadzega. 

Draft´i jäämise üks eeldusi oli, et Drell jõuab mõne meeskonnaga kokkuleppele. Tõenäoliselt sobivat diili välja kaubelda ei õnnestunud. 

Otsus on üsna loogiline, sest erinevad asjatundjad ennustasid, et Drell läinuks tänavu kaubaks teises ringis. Küll aga paistavad tema väljavaated paremad tuleval aastal, sest siis ennustatakse teda juba avaringi valikuks.

Raieste agent Raventos ütles juba aprillis Õhtulehele, et suure tõenäosusega tema klient draft'i ei jää. Peamine siht oli teenida kutse 30. maist – 2. juunini Monacos toimuma pidanud NBA Global Campi laagrisse, aga lõpuks üritust ei toimunudki.

Euroliiga klubi Vitoria Baskoniaga lepingut omava Raieste tulevikuplaanid pole veel avalikkuse jaoks selged, aga Hispaania tugevuselt kolmandas liigas mängivas Baskonia duublis ta ei jätka.