Sloveenia sai Riias aina tähistada, Lätil ei õnnestunud midagi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
10. juuni 2019, 23:41

ANTIREKORDI KORDAMINE! Läti koondis elas Riias üle täieliku hävingu (5)

2020. aasta jalgpalli EMi valikturniiril nähti rohkelt väravaid kõigis alagrupides. Koguni viis palli pidid enda puurist välja noppima lätlased, kes kaotasid Riias Sloveeniale 0:5. Vaatame esmaspäevasele mängudeõhtule otsa gruppide kaupa.

A-grupis oli Tšehhi kodus üle Montenegrost 3:0 ja Sofias kaotas Bulgaaria Kosovole Elbasan Rashani lisaminutite väravast 2:3. Grupi favoriit Inglismaa tegi kaasa Rahvuste liiga finaalturniiril ja selles aknas valikmänge ei pidanud.

A-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

B-grupis alistas Serbia kodus Leedu 4:1. Kolmest mängust ühe punkti kogunud leedulased jätkavad grupis viimasel kohal. Ukraina sai kodus raske 1:0 võidu Luksemburgi üle.

B-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

D-grupis alistas kodus mänginud Taani 5:1 Gruusia, Iirimaa oli Dublinis hädas Gibraltariga, aga 2:0 võit saadi siiski kätte.

D-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

F-grupis alistas Hispaania kodus Rootsi 3:0. Mäng tehti ära teisel poolajal. Tänu Sergio Ramose 64. minuti ja Alvaro Morata 84. minuti penaltitele mindi ette 2:0, lõppskoori vormistas 87. minutil Mikel Oyarzabal. Rumeenia võitis võõrsil 4:0 Maltat ja Norra alistas samuti võõrsil Fääri saared 2:0.

F-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

G-grupis kaotas Läti Riias Sloveeniale koguni 0:5. Viimati jäädi koduväljakul vastastele alla viie väravaga 2013. aastal, siis oli vastaseks Bosnia ja Hertsegoviinale. Mõned 0:5 kaotused on Lätil ette näidata ka enne II maailmasõda peetud kohtumistest, aga suurema vahega pole Läti pinnal veel hävitud.

Täiseduga jätkav Poola karistas 4:0 Iisraeli, Põhja-Makedoonia kaotas kodus 1:4 Austriale.

G-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore