Saksamaa vs Eesti.Foto: DANIEL ROLAND
Jalgpall
11. juuni 2019, 23:35

GALERII | 8:0! Eesti umbkaitse purunes täielikult, korrati ajaloo suurimat kaotust (97)

Saksamaa 8, Eesti 0. Teisipäeva õhtul Mainzis toimunud jalgpalli EM-valikmängu kokkuvõtteks polegi palju muud öelda. Tasemevahe oli meeletu ja Eesti mänguplaanis ei toiminud mitte midagi.

Tegemist oli Eesti jalgpallikoondise ajaloo teise kaheksaväravalise kaotusega, 1922. aastal alistuti Soomele 2:10. Belgiale oleme kaotanud 1:8, Soomele, Norrale, Leedule, Iisraelile, Bosniale ja Portugalile 0:7.

Umbakaitsega alustanud eestlased suutsid viigiseisu hoida kümnenda minutini, kui Marco Reus vabaks mängiti ja Dortmundi Borussia mees skoori avas. Seitse minutit hiljem oli täpne Serge Gnabry, 20. minutil lõi värava Leon Goretzka, 26. minutil realiseeris penalti Ilkay Gündogan. Avapoolaja viimane värav läks taas Reusi nimele, kes keerutas võrku ilusa karistuslöögi.

Teise poolaja alguses tekkis ka Sergei Zenjovil kaks poolvõimalust, kuid Manuel Neuerit ta üle ei mänginud. Sakslased jätkasid väravalainel taas 63. minutil, teist korda sahistas võrku Gnabry. Eesti mängis viieliikmelise kaitseliiniga, kelle ees seisis neljane liin poolkaitsjaid. Eespool oligi vaid üksik Zenjov.

7:0 sündis juba läbi vahetusest sekkunud Timo Werneri jala. 88. minutil vormistas lõppskoori ehk 8:0 Leroy Sane. Sakslased lõid kaks väravat ka suluseisust, mille peale järgnes Mainzi staadionil suur vilekoor. Sarkasmi siinne publik mõistab.

Eesti algkoosseis: Lepmets, Kams, Pikk, Vihmann, Puri, Zenjov, Vassiljev, Tamm, Mets, Dmitrjev, Teniste.

Saksamaa algkooseis: Neuer, Kehrer, Ginter, Kimmich, Reus, Schulz, Süle, Goretzka, Sane, Gnabry, Gündogan

Standings provided by Sofascore LiveScore
02:07

Veel järelkaja:

00:29

Peatreener annab aru:

23:36

Piinad on lõppenud. Ajalukku lähevad numbrid 8:0. Peagi toome teieni Martin Reimi selgitused.

23:31

88. min ja Leroy Sane lööb 8:0... 

23:25

82. min. Koondise debüüdi teeb noor Flora poiss Vladislav Kreida, kes annab puhkust Kostja Vassiljevile.

23:21

79. min ja Timo Werner lööb 7:0... Eesti koondise ajaloo suurim kaotus on 2:10, see juhtus 1922. aastal Soome vastu.

23:19
Saksamaa vs Eesti. (INA FASSBENDER)
23:13

71. min. Zenjov pääseb puhkama, teda asendab Henrik Ojamaa

23:05

62. min ja 6:0. Teist poolaega alustas Eesti ju veidi paremini, aga nüüd lööb Gnabry oma teise värava. Ilus kombinatsioon, ilus värav.

22:59

56. min. Zenjov murrab taas läbi ja seekord läheb löök värava raamidesse, kuid Neuer tõrjub. Tundub, et vasturünnakute puhul midagi natukene paremini toimima saadud. Palli valdab loomulikult Saksamaa, kuid seni pole skoori suurendatud,

22:52

Pall on taas mängus ja Zenjov pääses teise poolaja alguses ka pealelöögini. Kõigepealt läbis ta 40 meetrit palliga joostes, kuid löök läks üsna kindlalt tagumisest postist mööda.

22:33

Vaheaeg! Esimene poolaeg lõppes Vassiljevi karistuslöögiga, mille Neuer tõrjus. See oli ka Eesti ainus võimalus sakslasi ohustada. Seis on 5:0 ja rohkem sõnu polegi vaja. 

22:25

37. min ja 5:0. Reus keerutab karistuslöögi Lepmetsa selja taha. Kogu seda asja on väga keeruline kommenteerida. Vahepeal kõlas mõte, et eestlased ei võitle ja meie mehed võiks rohkem vigu teha. Nüüd nägime, et vigade tegemine pole ka hea mõte.

Saksamaa vs Eesti. (INA FASSBENDER)
22:21

35. min. Vahelduseks pole väravaid löödud. Lepmets tõrjus ühe palli latti ja ülejäänud aja on sakslased mööda virutanud. Pall on endiselt Eesti karistusala ümbruses ja sakslased naudivad õhtut. 

Saksamaa vs Eesti. (AFP/Scanpix)
22:13

26. min ja 4:0... Penalti realiseerib Gündogan.

22:12

Tundub, et tuleb veel. 25. minutil teenivad sakslased penalti.

22:09

Pressitribüünil kõlas huvitav küsimus: mitu jalgpallurit peaks Eestil väljakul olema, et mäng võrdne tunduks?

22:08

20. min ja 3:0! Värava saab seekord kirja Goretzka. Sakslasi vaadates tundub jalgpall ülimalt lihtne mäng...

Saksamaa vs Eesti. (RALPH ORLOWSKI)
22:04

17. min. Gnabry lööb seisuks 2:0. Kogu Eesti mänguplaan on üles ehitatud kaitsmisele, aga ei saa kuidagi öelda, et see välja tuleks. Taseme vahe on lihtsalt nii meeletu. Tänane õhtu võib tulla väga inetu, aga raske näha, et Reimil oleks veel mõni käik varuks, mis olukorda päästa saaks.

22:02
Avavärava autor Marco Reus. (Reuters/Scanpix)
Loe rohkem