Kristo Tohver.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
11. juuni 2019, 14:21

TÖINE SÜNNIPÄEV: Eesti kohtunik vilistab 38. sünnipäeval Kreekas EM-valikmängu

Eesti kohtunikud ja ametnikud on koondisepausil Euroopa väljakutel teenindamas tähtsaid kohtumisi erinevates rollides. Täna oma 38. sünnipäeva tähistav Kristo Tohver on õgusemõistja EM-valikmängus Kreeka – Armeenia.

Ateenas toimuvas valikmängus on abikohtunikeks Silver Kõiv ja Aron Härsing ning neljandaks kohtunikuks Juri Frischer. Eestlaste tegevust hindab Rene Temmink (Holland) ning mängu delegaat on meie lõunanaaber Jevgenijs Milevskis (Läti).

Eesti ametnikud on samuti olnud eelnevatel päevadel tähtsate kohtumiste delegaatideks. 7. juunil oli Fääri saared – Hispaania mängul ametis Kadri Jägel ning eilse Bulgaaria – Kosovo mängu delegaadiks oli Oleg Harlamov.

Kohtunike vaatleja Uno Tutk hindas viimati Bosnia ja Hertsegoviina kohtunike tegevust 8. juunil toimunud Belgia – Kasahstan mängul. Matši kohtunikuks oli Irfan Peljto, keda abistasid Senad Ibrišimbegovic ja Davor Beljo. Neljandaks kohtunikuks oli Admir Šehovic.

Täna kohtuvad maavõistluses Soome ning Rootsi U21 koondised. Mängu kohtunikuks on Roomer Tarajev, keda abistavad Neeme Neemlaid ja Sten Klaasen. Tarajev määrati ka UEFA Regions' Cupi finaalturniirile õigust mõistma.