Sander Raieste. Foto: Martin Ahven
Korvpall
11. juuni 2019, 16:00

Jänkide suutmatus rikkus Sander Raieste NBA plaanid, kuid tuleval hooajal võib avaneda võimalus Euroliiga klubis! (3)

Eilsega läks lukku 20. juunil peetava NBA draft´i nimekiri. Esialgu andsid end üles ka noored eestlased Henri Drell (19) ning Sander Raieste (20), kuid mõlemad võtsid oma nime ikkagi maha.

Põhjus lihtne: kummalgi polnud kindlust, et nad valituks osutuvad. Mõlemad veedavad veel vähemalt ühe aasta Euroopas, et endale rohkem nime teha. Kui Drell sai end USAs juba skautidele näidata, siis Raiestel nõnda hästi ei läinud.

Nimelt pidi 30. maist – 2. juunini Monacos toimuma NBA Global Camp, kuhu oodati Euroopa talendikamaid pallureid. Jänkide kehva organiseerimise tõttu jäi laager aga ära.

„Tühistasime NBA Global Camp´i logistiliste ja muude probleemide tõttu, mis võinuks laagri edukale õnnestumisele takistuseks saada,“ vahendas draft´i ekspert Jonathan Givony NBA poolset põhjendust. Kusjuures teade tuli vaid nädal enne laagri potentsiaalset algust.

Ühtlasi tõmbas see vee peale Raieste plaanidele. „Lootsime väga selle laagri peale. Sander saanuks end seal NBA tiimidele näidata. Lisaks toimunuks seal intervjuud meeskondade esindajatega,“ selgitas eestlase agent Gerard Raventos Õhtulehele. „Seetõttu ei saanud me NBA klubidelt tagasisidet ja otsustasime Sandri nime maha võtta.“

Erinevalt Drellist oli Raieste kõik kaardid Monaco laagri peale asetanud. „Sander ei käinud USAs. Plaan oli Baskonia meeskonna juures kõvasti trenni teha, et Global Camp´iks hästi valimis olla. Paraku see ei õnnestunud,“ lisas Raventos.

Püssi aga põõsasse ei visata ning agendi sõnutsi võib lisa-aasta kasuks tulla: „Sander polnud lõppenud hooajal piisavalt pildil. NBA skaudid ja rahvusvahelised ajakirjanikud jälgivad koondise mänge väga pingsalt, Sander esindas Eestit liiga vähe. Lisaks mängis ta kõigest Hispaania tugevuselt kolmandas liigas.“

Kus tuleval hooajal Raieste endale nime tegema hakkab? „Baskonia pole veel otsustanud, kas Sander hakkab põhimeeskonnas mängima. Kuigi üsna suure tõenäosusega see juhtub! Teine võimalus on, et ta saadetakse mõnda meistri- või esiliiga meeskonda laenule,“ viitas Raventos, et eestlase karjäär jätkub vägagi tõenäoliselt Hispaanias.

Lõpliku otsuse peaks Baskonia langetama juunis. Tasub meelde tuletada, et kuigi Vitorias asuv klubi ei pääsenud tänavu kodustel meistrivõistlusel nelja parema hulka, on neil A-litsentsiga koht Euroliigas kindel.