Portugalis võitnud Tänak loodab tuleviku osas võimalikult ruttu selgusele jõuda.Foto: EPA/Scanpix
WRC
11. juuni 2019, 16:18

Tommi Mäkinen mõistab lepinguga kiirustavat Tänakut: Ott tahab keskenduda oma tööle

Toyota rallitiimi juht, endine rallisõitja Tommi Mäkinen saab aru, miks Ott Tänakul uue lepingu sõlmimisega nii kiire on.

"Ka mina mõtlesin alatasa tuleviku peale. Ott arvab, et ta ei peaks siis [pärast lepingu sõlmimist - toim] enam selle peale mõtlema ja saaks tööle keskenduda. See on üks asi mõtetes lisaks," ütles Mäkinen.

Samas lausus soomlane, et töökoha pärast Tänak muretsema ei pea. "Ott ei pea nii väga lepingu peale mõtlema, sest tal on niikuinii WRC-s tulevikku. Mis suunas, ei tea keegi (kuniks ta otsuse teeb). Ma arvan, et on palju rohkem meeskondi, kes teda endale tahavad. See on üsna selge."

"Kui Ott tahab kokkuleppeni jõuda, siis oleme valmis selles küsimuses edasi liikuma. Teiste sõitjate olukorda analüüsime alles pärast Neste [Soome - toim] rallit. Paar sõitu veel ja siis vaatame, milline olukord on," lausus Toyota meeskonna boss.

Juba ülehomme alustatakse aga Sardiinia ralliga, kus üldarvestuses liidrist kahe punkti kaugusel jääv Tänak loodab kindlasti ise ohjad haarata ja MM-sarja juhtima asuda.