Jack Nowelli toitumiskava tavainimestel kindlasti järgida ei tasu.Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
11. juuni 2019, 17:17

USKUMATU TOITUMISKAVA: Inglismaa koondislane sööb päevas ligi 5000 kalorit

Inglismaa ragbimängija Jack Nowell avaldas, et kugistab päevas alla ligi 5000 kalorit ning menüüsse kuuluvad ka jäätis, puding ja Red Bull.

Nowell on olnud sel hooajal suurepärases hoos. Tema väledus on tekitanud suuri probleeme pea kõikidele meeskondadele, kelle vastu mängida tuleb. Suur osa edust on kinni loomulikult treeningutes ja toitumises.

Kuigi Nowell ei loe enda sõnul kaloreid, sööb ta päevas ligi 5000 kcal. Inglane eelistab vähemaid, kuid selle eest suuri toidukordi tihedamale ja väiksemates kogustes söömisele.

"Hommikuks on röstsai, avokaado, spinat, munad, peekon või vorstid ja siis veel lõpetuseks putru. Lõunaks söön tavaliselt kana- või veiseliha riisi või kartulite ning rohelised köögiviljad nagu brokoli või oad ja salat," kirjeldab ragbiäss oma menüüd.

Nowelli sõnul algab mängupäeval toitumimine aga hoopis eelmise päeva õhtusöögist, mis on tema sõnul traditsiooniks muutunud. "Selleks on alati BBQ kanafajitad, guacamole, salsa, hapukoor. Siis natuke jäätist või riisipudingit."

Enne mängu tarbib ta lihtsasti seeditavaid süsivesikuid ja pärast kohtumist saab ta oma lemmiktoitude juurde tagasi minna. "Pitsa või India kiirtoit - luban endale tavaliselt mida tahan." Lõpetuseks joob ta veel ka suhkruvaba Red Bulli. Vot niimoodi toituvad sportlased.