Mitmed hobused on Santa Anita hipodroomil oma elu kaotanud. Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
12. juuni 2019, 13:10

29 SURNUT! Ärimehed keelduvad vikatimehe tänavust lemmikvõistlust sulgemast (3)

USAs California osariigis asuv Santa Anita hipodroom on viimase poole aastaga endale saanud hirmuäratava maine. Nimelt on alates jõuludest seal rajal elu kaotanud 29 hobust.

Arvust veel hullem on asjaolu, et siiani pole teada, miks hobused just sel konkreetsel hipodroomil ühtäkki surema hakkasid. 

California Hobuvõiduajamiste Juhatus (CHRB) soovitas läinud laupäeval kõik tänavu allesjäänud seitse võistlust hipodroomil ära jätta, et surmade põhjused välja selgitada. Mingisugust efekti see aga ei omanud, kuna raja omanikud otsustasid ettekirjutust lihtsalt ignoreerida. 

"Santa Anita juhtkond leidis pärast kõnelusi, et neile oleks kasulikum võistlused ikkagi läbi viia," kinnitas CHRB. 

Paraku lisandus manalateed läinud hobuste nimistusse just sel nädalavahetusel veel kaks suksut. Laupäeval murdis üks hobune treeningul oma jala, mistõttu tuli ta magama panna. Päev hiljem ütles ühel hobusel võistluse käigus üles süda. 

Loomade õiguste eest võitlev organisatsioon PETA nõuab surmauudiste valguses samuti, et analoogsetele võistlustele tuleb piir panna. "Treenerid, omanikud ja veterinaarid on võidusõiduhobuste saatuste üle liiga kaua saanud otsustada. See peab lõppema," sõnas PETA asepresident Kathy Guillermo.