Magnus Kirdile meeldib Soomes võistelda. Eile triumfeeris ta Paavo Nurmi mälestusvõistlustel.Foto: EPA/Scanpix
Kergejõustik
12. juuni 2019, 16:33

MAGNUS KIRT! Soome väljaanne: "Kui Soomes peetakse odaviskevõistlus, pole esikohas kahtlust" (2)

Magnus Kirdi eilne esikoht tähendas seda, et eestlane on viimasest kuuest Lõuna-Soomes toimunud võistlusest võitnud kõik kuus.

"Kui Soomes peetakse odaviskevõistlus, pole esikohas kahtlust," kirjutab Soome väljaanne Iltalehti. Kirt viskas eile Paavo Nurmi mälestusvõistlustel oda 88.32 meetri kaugusele ja jätkas oma imelist seeriat põhjanaabrite juures.

Ka Kirdile endale meeldib Soomes võistelda: "Mulle meeldib, kuidas Soome publik mind innustab ja toetab. Võibolla annabki publik mulle vajaliku tunde," sõnas Eesti odamees, kes võitis maikuus Vantaas (89.33), Lappenrantas eelmise aasta augustis (83.48), Orimattilas möödunud juulis (85.52), pisut varem Kuortanes (84.69) ning ka eelmistel Nurmi võistlustel (88.73).

Oma karjääri jooksul on Kirt kokku 13 korral Soomes võistelnud ning võitnud kümnel korral. "Soome on tore maa. Mulle meeldis väiksena siin vanematega reisimas käia. Soome keeles ei oska ma muud öelda kui "kiitos" ja "moi", sest kodus, Läti piiri ääres meil Soome televisiooni polnud," rääkis Eesti kergejõustiklane.

Üldjoontes jäi võidumees oma eilse esitusega rahule. "Ma ei saaks öelda, et vigastusega probleeme oli, aga pärast võistlust tundsin seljas valu. Seal (Soomes - toim) oli nii külm. Ehk oli mu esimene vise (86.92) isegi parem kui pikim."