Varem on kasutatud vikerkaarevärvilisi nurgalippe, kaptenipaelu, putsapaelu jms, kuid säärane ametikoht on esimene.Foto: Anthony Devlin
Jalgpall
12. juuni 2019, 18:20

Bundesliga loob töökohti! Ametisse astus esimene homofoobia õigusvahemees (2)

Austria Jalgpalliliit ÖFB ja Bundesliga lõid uue ameti, homofoobia ombudsman ehk õigusvahemees.

Austria jalgpalliasutused on loonud ombudsmani büroo, kus asutakse võitlema homofoobia ja diskrimineerimise vastu. Õigusvahemehena hakkab tööle Austria ainuke avalikult gei endine jalgpallur Oliver Egger, kirjutab Austria ajaleht Kurier.

Idee sündis eelmise aasta novembris, selgitas Bundesliga juhatuse liige Reinhard Herovits. "Me tahame taaskord selle teema kohta teadlikkust tõsta ja olla eeskujuks," ütles Herovits, kes lisas, et minevikus on selliseks teemaks olnud rassism. "Iga juhtum on üks liiga palju, aga seda on tänapäeval palju vähem. Arvan, et see on põlvkondade probleem, aga me ei saa oodata, generatsiooni vahetust. Me tahame nende kaitseks välja astuda ja tagada kõikidevaheline austus."

Jalgpallimaailmas on homoseksuaalsus endiselt tabu. Praegune õigusvahemees Egger tuli kapist välja 2016. aastal. "Homofoobia on jalgpallis endiselt väga levinud ja see on ka põhjus, miks praegu siin istun." Ta ütles, et kuniks mõned tuntud mängijad ei hakka oma homoseksuaalsust tunnistama, peab selle probleemiga aktiivselt tegelema.

Eelmisel kuul tuli esimest korda kapist välja Austria professionaalne tegevjalgpallur. Andy Brennan, tunnistas tõde Instagramis. "Mul on läinud aastaid, et selle ütlemisega harjuda - olen gei."