Froome sai kohest abi ja transpordidi kiirelt lähimasse haiglasse.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
12. juuni 2019, 21:23

Selgus lisadetaile Froome'i kukkumise kohta: hirmuäratav kiirus, murtud roided, käsi, jalg...

Briti rattur Chris Froome murdis suurel kiirusel kukkumise tõttu reieluu, küünarnuki ja mitu roiet.

Criterium du Dauphine'i velotuuri neljanda etapi eel kukkunud Froome sai karmid vigastused ja peab pikaks ajaks rattasõidust kõrvale jääma. Neljakordne Tour de France'i võitja kukkus allamäge lõigul kiirusel 65 km/h ja lendas vastu seina.

Team INEOS meeskonna juht Sir Dave Brailsford ütles kohe, et õnnetus oli väga tõsine. "Ta kukkus allamäge lõigul suurel kiirusel. Ta sõitis vastu seina," ütles Brailsford. "Läheb päris kaua, enne, kui ta jälle sõidab. Tegu oli väga tõsise õnnetusega. Ilmselgelt ta Tour de France'il ei sõida."

Meeskonna arst Richard Usher lausus: "Chris viidi Roanne'i haiglasse, kus esialgsete uuringute põhjal kinnitati mitu vigastust, kõige olulisemana murtud parem reieluu ja parem küünarnukk. Tal on ka murtud roideid. Ta viiakse nüüd St. Etienne'i Ülikooli haiglasse edasiseks raviks. Pöörame oma tähelepanu nüüd tema taastumise toetamisel."

Brailsford lisas: "Meie peamine fookus on nüüd loomulikult selle tagamine, et Chris saaks parimat võimalikku abi, mida ta ka saab, et ta võimalikult kiirelt taastuks. Meie meeskonna suur tugevus on see, et hoiame rasketel momentidel kokku ja me kinnitame, et teeme kõik võimaliku, et Chrisi ja tema perekonda toetada."