Thierry Neuville on Sardiinias võidušampust joonud kaks korda – 2016 ja mullu.Foto: Nicolas Aguilera
WRC
13. juuni 2019, 15:28

ÕL SARDIINIAS | Thierry Neuville: mul on Tänaku ja Ogier' ees eelis (8)

Sardiinia MM-ralli eel tõdes Thierry Neuville, et tal on Vahemere suuruselt teisel saarel tiitlikonkurentide Ott Tänaku ja Sebastien Ogier' ees eelis, mida belglane tahab ära kasutada.

MM-sarja kolme suurt lahutab enne Sardiiniat kümme punkti. 142 silmaga juhib valitsev kuuekordne tšempion Ogier, Tänak kaotab prantslasele kahe, Neuville kümne punktiga.

Seega läheb Hyundai esinumber homsel ralli esimesel täispikal võistluspäeval rajale kolmandana. Nii peab belglane vähem rada puhastama kui liider Ogier ja Tänak.

"Sardiinia saab kõigi jaoks olema raske ralli. Samuti huvitav, kuna meie kolm võitleme tiitli eest, aga tagapool on reedel head lähtekohta omavad näljased mehed, kes lähevad endast kõike andma," kostis Neuville.

Lisaks belglasele olid rallieelsel pressikonverentsil Kris Meeke, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Viimasel on Sardiinias uus kaardilugeja, teda aitab navigeerida kogenud Jarmo Lehtinen.

50aastane soomlane sõitis viimati WRC-masinas viis aastat tagasi, peamiselt oli ta endise tipp-piloodi Mikko Hirvoneni kaardilugeja. Tervelt neljal korral lõpetas duo MM-hooaja teisena.

Samas pole Lehtinen oma oskustel lasknud rooste minna. Mullu tegi ta MM-sarjas kaasa nii Sardiinias kui ka Soomes, kui luges kaarti Ford Fiesta R5ga sõitnud Hiroki Araile. 

Selle hooaja alguses oli Sunineni paarimeheks 40aastane Marko Salminen. "Tunnen, et olen siiani üpris roheline sõitja ja on suurepärane, kui mu kõrval on kogenud mees, kes saab nippe anda. Pean praegu õppima nii palju kui võimalik," selgitas 25aastane meie põhjanaaber vangerdust.

Ta tõdes, et tundis tänasel testikatsel end tänu Lehtineni olemasolule enesekindlamalt. Suninen näitas neljandat aega, katse võitnud Sebastien Ogier'le kaotas ta 2,7 sekundiga. 

Sardiinia MM-ralli saab avapaugu täna, kui Eesti aja järgi kell 18.00 algab lühike publikukatse.