Ott Tänak ja Martin Järveoja Sardiinia MM-rallil.Foto: ANDREAS SOLARO
WRC
14. juuni 2019, 13:16

ÕL SARDIINIAS | Teiste apsudest kasu lõiganud Tänak: meil on üllatavalt hästi läinud (1)

Ott Tänak hoiab Sardiinia MM-rallil pärast viit katset teist kohta. "Üldiselt oli kõikidel katsetel palju libedat kruusa, pidamine on olnud madal," sõnas eestlane enne tänast võistluspäeva poolitavat teeninduspausi.

Toyota esinumber tõdes, et tal on koos kaardilugeja Martin Järveojaga läinud üllatavalt hästi. "Muidugi oleme kogenud õnne, kuna teised on vigu teinud. See on meid palju aidanud," lisas ta.

Näiteks päeva suurepäraselt alustanud ja liidrikoha haaranud Teemu Suninen tegi neljandal katsel pirueti ja minetas üle kümne sekundi. Hädas oli teinegi M-Spordi piloot Elfyn Evans, keda maadles tehniliste probleemidega.

Pärastlõunal on ees ootamas katsete kordusläbimised. "Peame sama kiirusega jätkama, peame stabiilselt maksimumi piiril sõitma. Teame, et pärastlõuna saab taas raske olema, aga loodetavasti leiame hea rütmi," lausus Tänak.

Päeva viimasele neljale kiiruskatsele peab saarlane minema esimesena, kuna Sardiiniasse MM-sarja liidrina tulnud Sebastien Ogier sõitis vastu kivi ja katkestas viiendal katsel. "Üldiselt on katsete teised läbimised olude poolest karmimad, nüüd avame ka teed, mis on järjekordne väljakutse."

Praegu edestab Tänakut vaid meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala, kes on eestlasest 2,8 sekundi kaugusel. Seis on väga tihe, kuna esiviisik mahub 7,7 sekundi sisse.

Sardiinia ralli jätkub kell 15.42.