Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: AFP/Scanpix
WRC
14. juuni 2019, 18:20

Nördinud Tänak: ralli on vahel ikka täiesti pullikaka (2)

Sardiinia ralli seitsmendal katsel lõid taas kired möllama, kui pealtvaataja terviserikke tõttu jätsid korraldajad katse pooleli ning saatsid rajale meditsiinitöötajad. Too lüke mõjutas tugevalt ralli käiku. 

Nimelt tehti otsus hetkel, kui Ott Tänak, Thierry Neuville ja Elfyn Evans olid juba rajal. Nimetatud trio tuhiseski 14kilomeetrise katse täisgaasiga läbi, samal ajal kui ülejäänud sõitjad rehve säästes rahulikult kaheksanda katse starti kulgesid.

Kaheksandal katsel suutis kulunud rehvidega kolmikust ainsana suuremaid vigu vältida Tänak, kes siiski finišis oma pahameelt väljendas. "Kõik on rikutud. Teistel on kasutada uuemad rehvid. Ralli on vahel ikka täiesti pullikaka," sõnas eestlane WRC otse-eetris. 

Neuville tegi katsel (kulunud rehvide tõttu) kaks eksimust, Evans piirdus "vaid" ühega. Neuville: "Meil pole enam rehve. Sõidame täiesti slikkidel ja üritame lihtsalt ellu jääda."

Kaheksanda katse võitis lõpuks Sordo, kes oli Tänakust 4,7 sekundit kiirem. Samas tunnistas ka hispaanlane katse finišis, et see oli praegu eestlase suhtes ebaaus, kuna ta on nende rehvidega rohkem sõitnud. 

Mis puudutab seitsmenda kiiruskatse aegasid, siis Neuville'i (10.52,8), Evansi (+1,0) ja Tänaku (+5,0) ajad jäid kehtima. Teisele määravad kohtunikud tagantjärele nominaalajad. Seega üldseisu osas on olukord veidi lahtine.