Magnus KirtFoto: Erki Pärnaku
Kergejõustik
14. juuni 2019, 22:22

Magnus Kirdi vägev hooaeg jätkub tuleval nädalal Ostravas

Möödunud suvel Berliini EMil pronksmedali võitnud odaviskaja Magnus Kirt jäi äsjase võistlusturneega igati rahule ja ta kiikab lootusrikkalt tulevikku.

Teisipäeval triumfeeris 29aastane sportlane Soomes, jättes seljataha kaks olümpiavõitjat, neljapäeval oli ta Norras teine, kaotades napilt sakslasest maailmameistrile Johannes Vetterile.

Kaks kõrgetasemelist jõuproovi päevase vahega oli Kirdi teadlik valik. „Praegu on hea niisugust rütmi proovida,“ rääkis Oslo Teemantliiga etapil 84.74 kirja saanud odaviskaja reedel Õhtulehele. „Ilm oli jahedapoolne. Olen tänavu isegi külmema ilmaga võistelnud, kuid Norras tekkisid katsete vahel pikad pausid. Olukord oli täpselt selline nagu tiitlivõistlustel. Nii on kasulik katsetada, mis sobib ja mis ei sobi. Mõnda asja peab veel proovima.“

Oslos lähendajalihast vigastanud Vetter piirdus kahe katsega ning edestas Kirti ainult 53 sentimeetriga. Eesti rekordimees kinnitab, et teda mai alguses kimbutanud seljavaevus on täielikult taandunud.

„Hooaja alustamisega tuli olla kannatlik, langetasime õiged otsused,“ ütleb tänavu neljast võistlusest kolmel võidurõõmu maitsnud Kirt. „Õlg on vahel natuke tunda andnud, aga kui oleks midagi hullu, siis ma ei võistleks.“

Nädalavahetusel Ogres peetavast Balti matšist otsustas Kirt loobuda, sest kolmas võistlus viie päeva jooksul seadnuks tervise ohtu. „Tahan alati Eestit esindada, aga praegu tunnen, et Lätis viskamine oleks liiast,“ arutleb ta. „Thomas Röhler võistleb juba täna (laupäeval - toim) Saksamaal. Huvitav, et ta suudab ja tahab nii teha.“

Samas on 2016. aasta Rio de Janeiro olümpia kullamehe Röhleri tänavused odakaared mullustest oluliselt lühemad. „Ta ei viska veel nii hea tehnikaga nagu eelmistel aastatel,“ hindab Tõrvast pärit kergejõustiklane suure rivaali sooritusi.

Kirt teeb järgmise etteaste 20. juunil Ostravas. Seejärel hüppab ta korraks võistluskarussellilt maha. „See hooaeg on teistsugune, ainult võisteldes lõpuni vastu ei pea. Vahepeal tuleb ka korralikult treenida,“ osutab Kirt alles 27. septembril Dohas algavale MMile.