Ott Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja Sardiinia MM-rallil Toyota Yaris WRCs.Foto: ANDREAS SOLARO
WRC
14. juuni 2019, 19:52

ÕL SARDIINIAS | Tubli avapäeva teinud Tänak: kui sind pannakse veel raskemasse olukorda, on raske rõõmus olla

Ott Tänak sõnas pärast Sardiinia MM-ralli avapäeva, et suures plaanis jääb ta tänase kaheksa katsega rahule. "Oli väga keeruline, aga jõudsime probleemideta kohale," ütles ta.

Kuna Sardiiniasse MM-sarja liidrina tulnud Sebastien Ogier sõitis viiendal katsel vastu kivi ja katkestas, pidi Tänak pärastlõunastele mõõduvõttudele startima esimesena. "Teisel läbimisel oli üks sõidujoon vähem, eks see oligi see erinevus. Osad katsed olid üsna okeid, aga eriti mingisugused kitsad lõigud olid väga keerulised, sest rööbas oli kruusa täis," lausus saarlane.

Ralli seitsmes katse jäeti pealtvaataja terviserikke tõttu pooleli pärast seda, kui finišisse olid jõunud Tänak, Thierry Neuville ja Elfyn Evans. Seega olid ülejäänud pilootidel päeva kaheks viimaseks katseks kasutada paremas korras rehvid. Kaheksanda kiiruskatse finišis kommenteeris Tänak olukorda emotsionaalselt: "Teistel on uued rehvid. Ralli on mõnikord pullikaka."

Päeva lõpus lisas ta: "Loomulikult on emotsioonid [üleval]. Kui oled päev läbi vaeva näinud, niikuinii on stardipositsioon keeruline ja sind pannakse veel raskemasse olukorda, on raske rõõmus olla."

Homsele päevale läheb Tänak vastu kolmandana. Liider Dani Sordost jääb eestlane maha 11,2 sekundiga, vahe teisel kohal oleva Teemu Sunineniga on kõigest 0,4 sekundit. 

Üldjärjestus pärast 9. kiiruskatset

1. Dani Sordo (Hyundai) +1.36.01,5
2. Teemu Suninen (M-Sport) +10,8
3. Ott Tänak (Toyota) +11,2
4. Andreas Mikkelsen (Hyundai) +20,2
5. Elfyn Evans (M-Sport) +20,3
6. Kris Meeke (Toyota) +29,5
7. Thierry Neuville (Hyundai) +57,7
8. Esapekka Lappi (Citroen) +1.03,5